Menu Zoek

Online spelletjes spelen tegen anderen

Online spelletjes tegen anderen spelenSpeel via internet spelletjes tegen anderen. Gewoon vanachter het scherm van een pc, smartphone of tablet.

Om een spelletje met iemand anders te spelen is het niet nodig om bij die persoon op bezoek te gaan. Via het internet spelletjes spelen met andere mensen kan namelijk ook. Zowel op de computer als op mobiele apparaten. Bij de meeste van deze spellen kunt kiezen of u tegen de computer wilt spelen of tegen andere mensen. Dit kunnen voor u bekende mensen zijn, maar ook onbekenden. In dit artikel bespreken wij een aantal spellen. Daarbij is aangegeven voor welke apparaten het spel beschikbaar is.

Voor veel mensen is Wordfeud een oude bekende. Maar het spel mag zeker niet ontbreken in dit artikel. Wordfeud lijkt op het bordspel Scrabble. Met letterblokjes maakt u woorden op een speelbord. De speler die de meeste punten scoort met zijn woorden heeft gewonnen. Via de app is het mogelijk om tegen bekenden te spelen en met de chat-functie houden de spelers contact met elkaar. Download de app gratis in de Play Store op een Android-telefoon of in de App Store op een iPhone of iPad.

Van het programma 'De slimste mens' is ook een app beschikbaar voor op mobiele apparaten. Hiermee speelt u zelf de bekende rondes van het programma, zoals 3-6-9 en Open deur. Via allerlei triviavragen achterhaalt u wie de slimste is. Speel hierbij tegen een willekeurige slimmerik of tegen slimme vrienden. Even oefenen in uw eentje? Dat kan ook in dit spel. De app is gratis te downloaden in de Play Store op een Android-telefoon of in de App Store op een iPhone of iPad.

Een digitale variant van Boggle is het spelletje Ruzzle. Hierbij moet de speler binnen bepaalde tijd zoveel mogelijk woorden maken binnen het rooster van letters. Daarbij speelt u tegen uzelf, willekeurige tegenstanders of (Facebook-)vrienden. De app is gratis te downloaden in de Play Store op een Android-telefoon of in de App Store op een iPhone of iPad.

Van Rummikub bestaan er veel verschillende digitale varianten. Maar de originele maker van het spel heeft tegenwoordig ook een gratis online spel. Koppel een Facebook-account om tegen Facebook-vrienden te spelen of speel een potje tegen willekeurig gekozen tegenstanders. Voor mobiele apparaten is er een gratis app. Download de app in de Play Store op een Android-telefoon of in de App Store op een iPhone of iPad. Op een computer speelt u via de browser op de website van Rummikub.

Voor Board Game Arena hoeft u geen app of spel te downloaden. Het spelen gaat namelijk gewoon via de internetbrowser. Board Game Arena is een website waarop 175 verschillende spellen te vinden zijn. Denk aan Yatzee, Keezen, hartenjagen, dammen en boerenbridge. Maar ook meer recente bordspellen, zoals Carcassonne, staan in het assortiment. Op dit platform kunt u tegen zowel onbekenden als bekenden spelen. Surf naar boardgamearena.com en maak een account aan.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.