Zoeken
Menu Zoek

Overstaphulp Windows Essentials

Overstaphulp Windows Essentials

Het is begin 2017 echt afgelopen met onder meer Windows Live Mail. Microsoft stopt met alle ondersteuning van Essentials, waarvan Windows Live Mail (WLM) deel uitmaakt. Tijd om over te stappen.

Met ingang van 10 januari 2017 stopt Microsoft de ondersteuning voor Windows Essentials. Na die datum is het pakket niet meer te downloaden. De verschillende programma's die onderdeel uitmaken van het pakket, zijn dan nog gewoon te gebruiken. Maar we raden dit af: er verschijnen na januari 2017 geen veiligheidsupdates meer voor de programma's. Dat maakt ze kwetsbaar voor aanvallen. Het gebruik van deze programma's ontraden we om die reden.

Voluit is de naam Windows Essentials 2012. Het pakket bevat gratis software van Microsoft. Het bekendste en populairste onderdeel is Windows Live Mail. Daarnaast zijn de volgende programma's te vinden in het pakket: 

 • Photo Gallery
 • Movie Maker
 • Windows Live Writer
 • OneDrive
 • Messenger

Alle onderdelen blijven na 10 januari 2017 gewoon werken. Maar omdat de ondersteuning door Microsoft wegvalt, ontvangen de programma's geen enkele veiligheidsupdate meer. Dat maakt ze kwetsbaar voor hackers. Gebruik van de programma's raden we daarom af.

Voor alle populaire onderdelen van Windows Essentials bestaan goede gratis alternatieven. Deze overstaphulp wijst u daarin de weg. De artikelen hieronder geven alle informatie die nodig is om met een gerust hart over te stappen naar alternatieve programma's.

Photo Gallery is een programma waarmee u foto's kunt bekijken en kleine beeldbewerkingen uitvoeren. Lees in het artikel 'Alternatieven voor Photo Gallery' over de gratis programma's die u kunt gebruiken in plaats van Photo Gallery.

In Windows 10 zit standaard een gratis programma, de app Foto's, waarmee foto's beheerd en bewerkt kunnen worden. Over deze app Foto's vindt u een volledige Online Cursus (gratis voor leden). Daarnaast leest u meer over deze app in het artikel 'De app Foto's in Windows 10'.

Movie Maker is een programma waarmee u films kunt maken op basis van uw eigen videomateriaal. Lees in het artikel 'Alternatieven voor Movie Maker' over de gratis programma's die u kunt gebruiken in plaats van Movie Maker.

Writer is een programma waarmee u weblogs kunt schrijven. Tegenwoordig zijn er tal van gratis alternatieven zoals Wordpress.

OneDrive is de online opslagdienst van Microsoft. Het is te vergelijken met diensten als Google Drive en Dropbox. Dit programma is een vast onderdeel in Windows 8.1 en Windows 10. Wie het gebruikt, kan daar dus gewoon mee verdergaan. 

Wie met OneDrive wil leren omgaan kan het artikel 'Werken met OneDrive' doornemen.

Gebruikers van Windows 7 kunnen OneDrive installeren, los van Windows Essentials. Lees meer hierover in het artikel 'Onedrive'.

Microsoft Messenger werkt al geruime tijd niet meer. Deze rol is overgenomen door Skype, dat ook van Microsoft is.

Het mailprogramma Windows Live Mail is verreweg het populairste onderdeel uit het pakket Windows Essentials. Gelukkig zijn er tal van alternatieven voor Windows Live Mail. Maar het zal vast even wennen zijn. Om u op weg te helpen hebben we vijf opties volledig uitgewerkt. In alle opties komen de volgende zaken aan bod:

 • Werken met het nieuwe programma.
 • Uw huidige e-mails overzetten naar het nieuwe programma.
 • Uw huidige contacten overzetten naar het nieuwe programma.
 • Het e-mailadres dat u van uw provider hebt gekregen instellen in het nieuwe programma.

Wilt u het liefst een programma blijven gebruiken dat geïnstalleerd is op de computer dan kunt u kiezen voor:

 • De app Mail in Windows 10
  In Windows 10 is standaard de gratis app Mail aanwezig. U hoeft hiervoor dus niets te installeren. U kunt het programma direct gebruiken. Wat u nodig hebt om over te stappen, staat in het artikel 'Windows Live Mail: overstappen naar de app Mail in Windows 10'.
 • Mozilla Thunderbird
  Thunderbird is gemaakt door de mensen achter internetprogramma Firefox. Het is een gratis pakket dat u downloadt en installeert op de computer. Wat u nodig hebt om over te stappen, staat in het artikel 'Windows Live Mail: overstappen naar Thunderbird'.
 • Office Outlook
  Ook het programma Outlook van Microsoft is een goed alternatief. Dit programma is niet gratis. Het is een onderdeel van het Office-pakket waar ook Word en Excel deel van uitmaken. Wat u nodig hebt om over te stappen, staat in het artikel 'Windows Live Mail: overstappen naar Outlook'.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een dienst via internet. U gebruikt dan de browser om te kunnen mailen. Onder andere Gmail van Google en Outlook.com van Microsoft werken zo.

Auteur: EvA
Gewijzigd: 27 januari 2017
Printen Voeg toe aan Mijn archief
Sluiten
Toevoegen aan Mijn archief

U moet inloggen om iets te kunnen toevoegen aan uw archief. Wilt u nu inloggen?

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 

Waardering

Klik op de sterren om dit artikel te waarderen: -/5 Stem!

SeniorWeb-leden vinden van dit artikel

avatar
H_Steenhart op vrijdag 3 februari 2017 11:24:

Een prima overzicht van beschikbare emailprogramma's. M.i. past hier ook het gratis «EmClient» goed in. Dit programma (moet wel worden geregistreerd) haalt de emails en contactpersonen vanuit WLM op gemakkelijke wijze binnen.

avatar
KBroekhuizen op vrijdag 3 februari 2017 11:02:

De app Ziggomail is een goed alternatief voor Windows Live mail en is voor Ziggo gebruikers gratis te downloaden via Mijn Ziggo. Het programma is eenvoudig in gebruik en ook nog op je vakantie adres te gebruiken

avatar
SeniorWeb-lid op dinsdag 31 januari 2017 11:02:

Hoe zit het met Windows Security Essentials? Wordt dit beveiligingsprogramma ook niet meer ondersteund? Mijn laptop draait onder Windows Vista.
Groet, J. de Leeuw-Moonen

avatar
Sanne_Redactie op woensdag 1 februari 2017 09:52: Qua naam lijkt dit programma er heel erg op, dus ik begrijp de verwarring. Maar Security Essentials zit niet in Windows Essentials. U kunt het dus gewoon blijven gebruiken.
avatar
SeniorWeb-lid op maandag 30 januari 2017 14:34: Goed en helder artikel.
Ik ben begin januari overgestapt van WML naar Thunderbird van Mozarella. De overstap is zonder problemen verlopen. Je moet even wennen aan het programma maar met een week loopt alles prima. Het programma Thundrbird is voor mij een aanrader
avatar
cor65 op vrijdag 27 januari 2017 14:41:

Fijn dat jullie dit artikel weer teruggeplaatst hebben. Dit is goede start bij onze cursus aan senioren die een helpende hand nodig hebben bij deze actie.
Cor van Schie,
Docent bij de Stichting Welzijn Nunspeet

avatar
SeniorWeb-lid op woensdag 25 januari 2017 15:32: Als gevorderde Computergebruiker sinds plm 30 jaar (begonnen ooit met MSX en vervolgens gewerkt met alle Windows-versies) , is voor mijn gevoel het gehele Windows10  een miskleun van de eerste orde !!
Ik werk nog steeds dagelijks vele uren op mijn PC en 2 Laptops alsmede op Android-Tablet. Vele jaren lid geweest van div. Computerclubs waaronder HCC.
 Momenteel gebruik ik nog steeds met veel plezier en vertrouwen Windows.8.1 Pro. Heb zelfs enkele maanden geleden voorgeïnstalleerde Windows 10 verwijderd op nieuwe computer en nieuw gekochte detail-versie 8.1 erop geïnstalleerd. Windows 10 uitgebreid bekeken en is echt Dramatisch !!
Weinig zeggenschap over Updates - superslechte explorer Edge en nog veel meer ernstige tekortkomingen.
Grootste gemis inderdaad Super gebruiksvriendelijk Windows Live Mail , waarmee ik en vele anderen in onze club zullen blijven werken (ook zonder ondersteuning). In welk ander mailprogramma zijn mailbestanden en/of bijlagen zo kinderlijk eenvoudig elders op te slaan ???
Overal om ons heen horen we klagen over Windows 10.
Met mijn supersnelle goed beveiligde computers waarop win. 8.1 wil ik nog vele jaren doorgaan als ik tijd van leven heb.
JAMMER dat instanties als o.a. Seniorweb en Schoone -etc - etc zo weinig aandacht hieraan besteden en Windows 10 sterk promoten !!!

avatar
Sanne_Redactie op woensdag 25 januari 2017 20:54:

We promoten Windows 10 niet maar schrijven over de systemen die door de meeste mensen worden gebruikt. Heel weinig leden hebben Windows 8.1 omdat dit systeem een stuk minder fijn werkt dat bijvoorbeeld 7 of 10. De problemen die u ervaart hebben echter niks met het systeem te maken maar met de programma's die u gebruikt. Ook in Windows 10 kunt u bijvoorbeeld internetten met Internet Explorer of Chrome. En het mailprogramma Windows Live kunt u nu beter ook op Windows 8.1 niet meer gebruiken omdat het geen veiligheidsupdates meer krijgt.

avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 19 januari 2017 17:40:

Als ik geen lid zou zijn van Seniorweb dan zou ik niet eens van dit hele nare gebeuren afweten. Ik heb geen bericht gezien. Dus......veel mensen werken gewoon door met dit simpele programma. 

avatar
Groenbos op maandag 16 januari 2017 18:12:

De e-mail accounts van uw provider blijven gewoon werken. Enkel "live.nl, Outlook.com en hotmail.com" zullen niet meer werken in live mail. 

​​​​​​​Wilt U toch over stappen klik in live mail op extra of bestand en dan op exporteren. En dan als adresboek exporteren als cvs bestand. Die kunt U in Thunderbird en office Outlook weer importeren. 

avatar
SeniorWeb-lid op zaterdag 14 januari 2017 17:31:

Volgens mijn provider loopt het allemaal niet zo'n vaart met de "onveilige" situatie,  nu Live Mail niet meer wordt ondersteund. Er komen maar zeer weinig beveiligingsupdates uit voor Live Mail. Dus geen paniek, je kunt nog rustig 1 jaar wachten.

avatar
SeniorWeb-lid op maandag 16 januari 2017 12:36:

Volgens mij is de reactie van het lid dat pleit om (voorlopig) maar bij Live Mail te blijven wel een goede. Wat kan er nu voor schokkends gebeuren. Je hebt toch ook nog een virusscanner. Uit de reacties leid ik af, dat omzetting naar een ander programma alleen maar problemen met zich meebrengt. Ben wel nieuwsgierig of iemand mij duidelijk kan maken wat nu echt de gevaren zijn.

avatar
Sanne_Redactie op vrijdag 20 januari 2017 15:26:

Dit is zeer zeker niet waar. Ook uw provider kan niet weten wanneer hackers een manier vinden. Aangezien er geen updates meer komen zijn ze nu extra gemotiveerd om lekken te vinden waarvan ze gebruik kunnen maken. Ik vind dit dan ook een zeer slecht advies van uw provider. Om welke provider gaat het? Dan neem ik even contact met ze op.

avatar
SeniorWeb-lid op dinsdag 10 januari 2017 09:59:

ben sinds half december bezig met het overzetten van contacten van WLM naar outlook 2016. De contacten (symbool van die mannetjes) staan erin maar als ik een mail wil versturen en het e-mail in de contactlijst wil zoeken dan is de lijst leeg. Ik heb dit probleem gisteren voorgelegd aan Microsoft maar die is er nog steeds niet uit. In outlook.com kan ik wel gebruik maken van de contactenlijst incl. de overgezette e-mail groepen (lijsten). Ook in windowmail vindt ik mijn contacten maar dan geen lijsten. Betaal je voor office 365 maar heb je een probleem waar microsoft tot nu toe geen raad mee weet...

avatar
SeniorWeb-lid op maandag 9 januari 2017 21:20:

Heeft iemand al enige ervaring of informatie over het e-mail programma EssentialPIM?

avatar
hiltje op zondag 8 januari 2017 22:42:

Ik ben overgestapt naar Gmail, ik had al een account. Het is mij gelukt met behoud van mijn oude e-mail adres, ook al mijn contacten heb ik over kunnen zetten dankzij de goede uitleg van Seniorweb. Eén opmerking, Gmail moet wel goed ingesteld zijn wil alles functioneren...

avatar
joke1951 op zondag 8 januari 2017 15:32:

en de virusscanner doet hij het dan nog

avatar
Sanne_Redactie op vrijdag 20 januari 2017 16:38:

Ja hoor, waarom zou die het niet meer doen?

avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 6 januari 2017 17:05:

Hoe verwijder ik Windows Live essentials 2011?
na 2 Live Mesh progr. te hebben verwijderd krijg ik nog steeds:
er is een probleem met 1 of meer WL programma`s. probeer dit t herstellen door alle WL progr. te verwijderen en deze opnieuw te installeren.
uw verhaal gaat over WL essentials 2012
ik krijg nu alle emails op outlook en op WL mail

avatar
Sanne_Redactie op woensdag 1 februari 2017 10:08:

U kunt dit programma op dezelfde manier verwijderen. Maar u kunt het beste even contact opnemen met onze PCHulp. Veel succes.

avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 6 januari 2017 15:20:

Duidelijk en voldoende uitleg. Geen moeilijke woorden. Eendikke 5!!

avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 6 januari 2017 10:08:

Gebruikers van het programma Mailstore Home komen in de problemen met de mail app van Windows 10. Die wordt nl. niet erkend door Mailstore Home. Daarnaast doet Microsoft moeilijk met het synchroniseren van mails van Live, Outlook en nog enkele. Eigenlijk is Mailstore Home alleen maar storingvrij te gebruiken met Thunderbird. Daar worden alle mails erkend en op de normale manier gearchiveerd door Mailstore Home.
Antoon
Helmond

avatar
keesvannoort op donderdag 5 januari 2017 15:49:

Prima informatie

avatar
creatief12 op maandag 2 januari 2017 13:01:


Bel regelmatig met kind in het buitenland maar
als ik Messinger verwijder kan er niet meer via wifi gratis gebeld worden naar het buitenland.
In skype moet je daarvoor betalen.

avatar
SeniorWeb-lid op zondag 18 december 2016 15:45:

SeniorWeb-lid
Als ik de E-mails wil exporteren volgt na de dubbelklik onder profielen een melding
IMAP-server heeft een fout geretourneerd.
User is authenticated  but not connected (BAD)
Wat kan ik nog doen?

avatar
Haefkens op zondag 11 december 2016 12:26:

Kort en duidelijk

avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 9 december 2016 23:21:

Ik vind in live mail geen emailadressen bij contacten. volkomen blanco als ik daar op klik.
is er bij mail geen help rubriek? bij ontvangst van een mailbericht is het omslachtig om dat toe te voegen of ik doe iets verkeerd.
Ik klik op het adres rechtermuis om te kopiëren, naar koppeling staat er dan.
ga dan naar personen en klik op de grote plus om toe voegen. klik om te plakken bij mailadres. dan staat er mailto: plus adres. mail toe weghalen en dan op het vierkantje klikken en dan wordt het adres toegevoegd bij personen.
datmoet toch makkelijker kunnen?..

avatar
Sanne_Redactie op donderdag 15 december 2016 16:15:

U kunt beter een ander programma dan Windows Live Mail gaan gebruiken. Hoe contactpersonen toevoegen dan werkt, hangt af van het programma dat u gebruikt.

avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 9 december 2016 14:15:

Toen 1½ jr geleden mijn Outlook Express crashte en Microsoft met XP zou stoppen ben ik overgestapt op Windows 7 met Thunderbird en Firefox. Op zich erg blij daarmee, maar sinds een Firefox update ongeveer 4 maanden geleden kan ik opeens niet meer van website printen. Printer wil wel, maar spuugt blanco vellen papier uit. Niemand die het snapt. Soms vind ik het buitengewoon lastig zo.
Ik heb WLM wel staan, maar is afgesloten. Gebruik het om langzaam alle mails daarin te lezen, eventueel over te zetten via copy paste en dan weg te gooien. Als WLM leeg is gooi ik het er weer vanaf. En I.E. gebruik ik nu af en toe om webpagina's mee te printen, al gaat ook dat niet geweldig. I.E. draait op de achtergrond mee, maar ik gebruik het zeer zelden. Gebruikersgemak is belangrijk en Mozilla geeft dat wel. Firefox is eenvoudig en Thunderbird, hoewel GEEN Mozilla meer (!!) is ook plezierig. mvg mw Lembeck

avatar
hjdewind op donderdag 5 januari 2017 19:49:

Hoezo Thunderbird niet van Mozilla???
Zie: 
https://www.mozilla.org/nl/thunderbird/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Thunderbird

Het is een los pakket en niet meer geïntegreerd in de Mozilla Internet Suite (waarvan de ontwikkeling inderdaad gestopt is) 
maar het is toch wel degelijk "Mozilla Thunderbird"...

Misschien ten overvloede:
Het is i.i.g. niet(!) aan te raden Thunderbird van andere locaties te downloaden! (zoals softonic.com !).

avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 8 december 2016 16:22:

ik spraak vandaag met een ICTer hij zei dat windows live mail wel blijft doen je moet wat veranderen bij instellingen dus overstappen hoeft niet

avatar
wilmartha op donderdag 8 december 2016 17:29:

Dan zou is wel graag weten wat je moet veranderen. ik vind het een prettig programma. verscherpen mis ik bij de andere gratis programma's . 

avatar
wilmartha op donderdag 8 december 2016 17:32: sorry ik het het over Windows live protocollen. 
avatar
Deschamps op vrijdag 9 december 2016 10:00:

Ben benieuwd ! Wacht af wat Seniorweb ons te gelegener tijd hierover kan berichten !
Groet,
Deschamps

avatar
Sanne_Redactie op donderdag 15 december 2016 16:19:

Overstappen in zeker wel noodzakelijk. Windows Live Mail blijft werken maar is straks onveilig omdat er geen veiligheidsupdates meer verschijnen. Het gebruik van dit programma raden wij daarom af.

avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 5 januari 2017 11:36:

goede morgen  kunt u mij dan ook zeggen wat die veranderingen zijn bij instellingen ik heb windows 7 en wil graag live mail  houden vriendelijke groeten  mevr mullens

avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 8 december 2016 12:55:

Heb al een tijd geleden gekozen voor het provider onafhankelijke gmail via internet en met hulp van een deskundige mijn 3 e-mailadressen en mappen laten overzetten. Heb toen wel de Agenda en de contacten handmatig opnieuw ingevoerd. Ik kon toen zowel bij Livemail als bij gmail e-mails versturen en ontvangen. Toen gmail betrouwbaar werkte en ik de nieuwe werkwijze mij had aangeleerd heb ik live-mail uit laten zetten (Onder accounts / eigenschappen diverse vinkjes laten verwijderen). Weet wel dat gmail anders werkt o.a. als je een mail wilt uitprinten, dit moet via doorsturen en op een pijltje klikken. Vandaag geprobeerd mijn livemails te archiveren m.b.v. Mailstore. De instructie hiervoor van Seniorweb is prima. Norton was er niet blij mee en waarschuwde. Doch toen ik een overgezette mail daarin wilde openen bleken het allemaal DAT-bestanden te zijn. Openen met Kladblok gaf allemaal onleesbare tekens. Via internet ontdekt dat je dan weer een programma moet installeren met het risico van malware. Daarna Mailstore installatie incl. DAT-bestanden ongedaan gemaakt. Mocht ik in de toekomst nog een mail uit live-mail nodig hebben dan start ik live-mail wel op en kopieer desnoods de mail of gebruik het knipprogramma. Op termijn zal ik livemail van mijn PC verwijderen als blijkt dat ik die oude mails nooit meer bekijk.

avatar
Deschamps op donderdag 8 december 2016 14:19:

Fijn dat G-mail u goed bevalt. Zal ik ook eens proberen. Jammer dat Mailstore (free) niet lukte. Mij is dat prima gelukt. Fantastisch ingedeeld, etc. !  Er kwamen emails tevoorschijn die ik al heel lang niet meer had gezien. Onder de knie heb ik één en ander nog niet, maar met een beetje experimenteren kom je er wel achter.
Ik zocht een email-bericht op naam en in een fractie van een seconde stonden deze berichten voor je neus. Mailstore pikt alle emails van welke provider en/of een ander emailadres op !!
Succes
JoopD

avatar
SeniorWeb-lid op woensdag 7 december 2016 20:12:

Goedenavond, ik heb dus Thunderbird erop gezet, denk dat ik het wel goed gedaan heb, zie ook ( eindelijk) mijn adresboek tevoorschijn komen, maar ik heb 2 amail adressen allebei staan ze erop, maar de oude mailjes van het 2e a mail adres komen niet tevoorschijn! Ook de opslag mappen van Windows Live Mail zie ik nergens staan.
wat te doen?
hartelijk dank

avatar
Sanne_Redactie op donderdag 8 december 2016 14:00:

U kunt voor deze vragen beter contact opnemen met onze PCHulp. Succes

avatar
wbvds op woensdag 7 december 2016 15:17:

Er zijn minimaal een vijftal opties die je kunt kiezen als alternatief voor werken met WLM; het is wel beter hieruit een keuze te maken en door te gaan met mailen via WLM.
Het maakt niet uit welk nieuw mailprogramma je kiest: de gehele overstap is best wel lastig!

Volg het advies van Rob V en vraag (PC-)hulp als je er niet uit komt. Of: kijk bij een leercentrum in de buurt of er wellicht daar een Workshop draait.

avatar
Deschamps op woensdag 7 december 2016 09:39:

Bovenstaande met interesse gelezen, maar nu de uitvoering !! Windows Live Mal is een simpel en helder programma. Jammer dat het verdwijnt. Ik heb nu op de pc WLM, Outlook.com (outlook.live.com ??), Mail. Van deze 2 laatst genoemde programma's snap ik helemaal niks !! Links krijg je allerlei bewegende schermpjes, alles dubbel, termen als inbox, sent, sent item, trash, meer, etc. etc. Ik heb er een rommeltje van gemaakt dus ! Ik keer dan, nu het nog kan, snel naar WLM terug.
Thunderbird heb ik ook even op m'n computer gehad, van hetzelfde laken een pak. Ik zoek een programma wat zo veel mogelijk de WLM-indeling benadert, zonder poespas !!
Groet,
Joop vdV
Purmerend

avatar
Wordplayer op dinsdag 6 december 2016 22:50:

Ik snp er geen laars van. Al die hierboven genoemde woorden komen me niet bekend voor. Ik heb al een hele poos Windows 10 en Microsoft Explorer. Kan ik als ik niet overstap, wel gewoon blijven mailen?
Joop Tessers.

avatar
Sanne_Redactie op donderdag 8 december 2016 14:37:

Ik vind het lastig om u goed te helpen omdat mij niet duidelijk is wat u niet begrijpt. Het is in ieder geval onverstandig om te blijven mailen met Windows Live Mail. Dit programma is straks niet veilig meer. Maar als u van onze uitleg niks begrijpt, kunt u het beste contact opnemen met onze PCHulp. Onze vrijwilligers helpen u dan verder.

avatar
SeniorWeb-lid op dinsdag 6 december 2016 22:38:

Op mijn Windows 10 vind ik alleen Windows Live Mail. Er staat geen App Mail op.
Dus ik kan verder niets met uw aanwijzingen doen.

avatar
Deschamps op woensdag 7 december 2016 09:51:

Als u in de linkeronderhoek met de linkermuisknop op dat bij mij witte ruitje klikt, dan krijgt u tig gekleurde vierkantjes en ergens daartussen, ik dacht alfabetisch,
komt u "mail" tegen en daarmee kunt u aan de slag. Mij bevalt het voor geen meter !!
Groet,
JvdV

avatar
RobV op dinsdag 6 december 2016 19:53:

Seniorweb-leden die problemen ondervinden bij deze overstap kunnen altijd gebruik maken van één van de vormen van PCHulp, zie het onderwerp "PCHulp" in de groene balk bovenaan de pagina's op de Seniorweb-website.

avatar
SeniorWeb-lid op dinsdag 6 december 2016 19:39:

Hartelijk dank voor het uitgebreide advies ,.Zal echtr nog wel even problemen geven want ik kan al mijn apps neit vinden en heb een programma mail staan waar niets in zit en waar ik waarschijnlijk in  outlook terecht kom . Ik heb een programma gehad op een van de vorige computers en die vroeg wilt u de foto;s vrkleinen is dat ook bij een van de programmas want dat vond ik wel prettig..bvbd

avatar
Sanne_Redactie op donderdag 8 december 2016 14:09:

Ik begrijp u niet helemaal. Zou u met uw vragen contact willen opnemen met onze PCHulp?

avatar
SeniorWeb-lid op dinsdag 6 december 2016 17:03:

Geachte,
Ik heb nog Hotmail.com, moet ik die dan ook overzetten?
Stavenuiter

avatar
Deschamps op woensdag 7 december 2016 09:35:

Bovenstaande met interesse gelezen, maar nu de uitvoering !! Windows Live Mal is een simpel en helder programma. Jammer dat het verdwijnt. Ik heb nu op de pc WLM, Outlook.com (outlook.live.com ??), Mail. Van deze 2 laatst genoemde programma's snap ik helemaal niks !! Links krijg je allerlei bewegende schermpjes, alles dubbel, termen als inbox, sent, sent item, trash, meer, etc. etc. Ik heb er een rommeltje van gemaakt dus ! Ik keer dan, nu het nog kan, snel naar WLM terug.
Thunderbird heb ik ook even op m'n computer gehad, van hetzelfde laken een pak. Ik zoek een programma wat zo veel mogelijk de WLM-indeling benadert, zonder poespas !!
Groet,
Joop vdV
Purmerend

avatar
Deschamps op woensdag 7 december 2016 10:03:

Sorry Stavenuiter, dit bericht was niet voor u bedoeld !  Ik wilde reageren op het hele artikel van Seniorweb. Heb ik inmiddels gedaan.
Groet,
JoopvdV

avatar
Sanne_Redactie op donderdag 8 december 2016 14:10:

Beste Joop,
Het is wel belangrijk dat u straks een ander programma kiest. De programma's die wij beschrijven zijn volgens ons de beste alternatieven. We hebben over deze programma's ook artikelen en tips, zodat u niet in het diepe gegooid wordt. Veel succes.

avatar
Sanne_Redactie op donderdag 8 december 2016 14:12: Beste,
Wat bedoelt u precies met Hotmail overzetten? Gebruikt u Hotmail via de site of in WLM? Hotmail is de voorloper van Outlook.com, dus u kunt dan prima met uw Hotmailadres de dienst van Outlook.com gebruiken. Deze dienst werkt via de browser, u hoeft dan niks over te zetten.
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.