Dit artikel is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 20 april 2024.

Sneltoetsen, waarom zijn ze handig?

Artikel

Toetscombinaties besparen tijd en moeite én verminderen de kans op RSI. Gebruik dus sneltoetsen om de computer een opdracht te geven.

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
5,0 / 5 (1 stem)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 23 apr 2024

Veelgebruikte handelingen

Voor sommige veelgebruikte handelingen zijn er sneltoetsen, ook wel toetscombinaties genoemd. Een sneltoets is namelijk een combinatie van toetsen die u tegelijk indrukt. Hiermee geeft u de computer een opdracht. Populaire sneltoetsen zijn bijvoorbeeld Ctrl+C (Cmd+C voor de Mac) voor het kopiëren van iets of Ctrl+S (Cmd+S voor de Mac) voor het opslaan van een bestand. Deze opdrachten kunt u ook met de muis geven, maar dat kost meer tijd. U moet dan namelijk in het menu van het programma op verschillende knoppen klikken.

Tijdwinst en gemak zijn belangrijke redenen voor het gebruik van sneltoetsen. Maar er zit nog een voordeel aan toetscombinaties: ze verminderen het muisgebruik. Dat is goed voor de handen, armen en polsen.

Meer informatie over sneltoetsen

Meer weten over sneltoetsen? We hebben artikelen over sneltoetsen op de Windows-pc en Mac, inclusief video's waarin we laten zien hoe u sneltoetsen gebruikt.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven