SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Spelletjes in Windows 8.1

Wie Windows 8.1 gebruikt, zal in eerste instantie moeten zoeken naar de welbekende spellen zoals Mijnenveger en Patience. Ze zijn lastig te vinden, maar u kunt ze wel degelijk spelen, net als veel andere games.
De redactie werkt dit artikel niet meer bij. U kunt dit artikel nog raadplegen, maar de inhoud kan afwijken van de actuele situatie. Omdat Windows 8.1 nog maar weinig gebruikt wordt, maken wij voor dit besturingssysteem geen nieuwe artikelen en tips. Leden van SeniorWeb kunnen met vragen terecht bij PCHulp, of wisselen kennis uit in de Windows-Club.

Windows 8.1 ziet er heel anders uit dan de voorgangers. Als u het start, ziet u het Startscherm met allemaal tegels met programma's erin. Elke tegel verwijst naar een programma, zoals een spel. U start het door op de tegel te klikken.

Tot nu toe was Windows standaard voorzien van spelletjes zoals Minesweeper (Mijnenveger), Patience en Mahjong. Deze spelletjes bestaan nog steeds. U vindt ze echter niet meteen terug in Windows 8.1. Ze zijn gratis te downloaden in de Store, de online winkel waar u gratis en betaalde apps downloadt.

SeniorWeb heeft van alle standaardspelletjes voor Windows 8.1, artikelen gemaakt waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe u ze downloadt en hoe de spellen werken. U vindt hieronder links naar elk spel:

  • FreeCell: een variant op het spel Patience.
  • Klondike: het bekende Patience met een nieuwe naam.
  • Mahjong: bevrijd alle steentjes van de stapel.
  • Spider: een pittige variant op het spel Patience.

De uitleg over spellen voor Windows 7 en Vista vindt u op de overzichtspagina van SeniorWeb.

Bent u op zoek naar een ander spel? U kunt via de Spellenpagina leuke spellen downloaden om te spelen op uw computer.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.