Menu Zoek

Spelletjes in Windows 8.1

Wie Windows 8.1 gebruikt, zal in eerste instantie moeten zoeken naar de welbekende spellen zoals Mijnenveger en Patience. Ze zijn lastig te vinden, maar u kunt ze wel degelijk spelen, net als veel andere games.
De redactie werkt dit artikel niet meer bij. U kunt dit artikel nog raadplegen, maar de inhoud kan afwijken van de actuele situatie. Omdat Windows 8.1 nog maar weinig gebruikt wordt, maken wij voor dit besturingssysteem geen nieuwe artikelen en tips. Leden van SeniorWeb kunnen met vragen terecht bij PCHulp, of wisselen kennis uit in de Windows-Club.

Windows 8.1 ziet er heel anders uit dan de voorgangers. Als u het start, ziet u het Startscherm met allemaal tegels met programma's erin. Elke tegel verwijst naar een programma, zoals een spel. U start het door op de tegel te klikken.

Tot nu toe was Windows standaard voorzien van spelletjes zoals Minesweeper (Mijnenveger), Patience en Mahjong. Deze spelletjes bestaan nog steeds. U vindt ze echter niet meteen terug in Windows 8.1. Ze zijn gratis te downloaden in de Store, de online winkel waar u gratis en betaalde apps downloadt.

SeniorWeb heeft van alle standaardspelletjes voor Windows 8.1, artikelen gemaakt waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe u ze downloadt en hoe de spellen werken. U vindt hieronder links naar elk spel:

  • FreeCell: een variant op het spel Patience.
  • Klondike: het bekende Patience met een nieuwe naam.
  • Mahjong: bevrijd alle steentjes van de stapel.
  • Spider: een pittige variant op het spel Patience.

De uitleg over spellen voor Windows 7 en Vista vindt u op de overzichtspagina van SeniorWeb.

Bent u op zoek naar een ander spel? U kunt via de Spellenpagina leuke spellen downloaden om te spelen op uw computer.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.