Menu Zoek

10 toptips over WhatsApp

WhatsApp tips
We whatsappen er flink op los met elkaar. Haal met deze tien tips nog meer uit de chatapp WhatsApp. Kent u bijvoorbeeld de zoekfunctie of de bewegende plaatjes?
Artikelen over WhatsApp worden gretig bezocht. Niet zo gek, want deze app is een mooi alternatief voor de betaalde sms. WhatsApp zorgt voor gemakkelijk en laagdrempelig contact met uw contactpersonen. Hier een selectie van de populairste handigheidjes in WhatsApp!

U weet nog dat u met iemand berichtjes ergens over hebt uitgewisseld, maar hoe zat iets nu ook alweer precies? Met de zoekfunctie in WhatsApp hebt u het gesprek zo weer boven water.

Ok, u hebt een bericht geopend en gelezen, maar nog geen tijd of inspiratie om te reageren. Markeer het bericht als 'ongelezen' om niet te vergeten dat u nog wil antwoorden.

Stuur een bericht van uzelf of van een ander door naar iemand anders. Dat scheelt weer typen. Maar het kan ook met leuke foto's. Stuurt u een bericht of foto van iemand anders door, vraag u dan wel eerst af of de ander doorsturen op prijs stelt. Lees hier hoe dat werkt.

Misschien hebt u ook het artikel 'Ver weg, maar toch dichtbij' gelezen in ons computertijdschrift Enter waarin iemand haar kleindochter voorlas via WhatsApp. Ze gebruikte daarvoor de optie om een geluidsopname te versturen. Persoonlijk en praktisch, zeker wanneer u veel te vertellen hebt. Lees hier hoe u een geluidsopname verstuurt.

Ga creatief aan de slag en verblijd iemand met een bewegend plaatje (GIF'je). Maak van een bestaande video of iets wat u ter plekke opneemt, een plaatje waarin zes seconden beeld herhaald wordt afgespeeld. U hebt er geen ingewikkelde app voor nodig, het kan gewoon in WhatsApp. Lees hier hoe dat moet.

Deel snel een foto zonder de app WhatsApp te verlaten. Het is een fluitje van een cent.

De berichtjes blijven soms maar binnenstromen. Zeker wanneer u deelneemt aan een WhatsApp-groep kan dit tot irritatie leiden. Even genoeg van de berichtenstroom? Zet de meldingen van de groep uit en bekijk op een later moment wat er allemaal is uitgewisseld.

Stuur snel hetzelfde bericht naar meerdere personen tegelijk via een verzendlijst. Een praktische manier om bijvoorbeeld te vertellen dat u een nieuw telefoonnummer hebt. Minder persoonlijk, maar het is ook handig voor een gelukwens op een feestdag. Lees hier hoe u een verzendlijst gebruikt.

Pleeg een telefoontje via WhatsApp aIs de smartphone verbonden is met het internet via wifi. Dan betaalt u niet via uw belbundel voor het gesprek.

We eindigen dit artikel met de tip om WhatsApp op de computer te gebruiken. Handig wanneer u lekker bezig bent achter de computer, maar ook af en toe op WhatsApp zit. Dan hoeft u niet steeds op een klein schermpje berichten te lezen en typen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.