Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 juli 2023

Wandelroutes vinden en lopen met apps

Zoek routes met een wandelappEens toe aan een nieuw rondje om te lopen? Er zijn veel apps die mooie wandelroutes verzamelen. We zetten de handigste op een rijtje.

Klompenpaden zijn wandelroutes over boerenland en landgoederen in Utrecht en Gelderland. De routes zijn tussen de 5 en 15 km lang. Zoek op de kaart naar mooie routes of gebruik filters om alle routes van bijvoorbeeld een bepaalde lengte te verzamelen. Onderweg geeft de app informatie over de omgeving, zoals foto's of filmpjes met achtergrondinformatie. Hier hoeft u niet zelf op te letten. De app geeft een geluidssignaal als u bij een informatiepunt komt.

Voor- en nadelen van de app Klompenpaden op een rijtje:

+ Er zijn bijna 150 Klompenpaden die de app-gebruiker snel kan filteren.
+ De routes downloaden is mogelijk, dus onderweg heeft de app niet per se internet nodig.
+ De gebruiker ziet zowel zijn eigen locatie als de wandelroute op de kaart. Dat navigeert makkelijk.
+ De app geeft extra informatie over de omgeving.

- De routes zijn alleen in de provincies Utrecht en Gelderland.

Download de app voor Android-apparaten in de Play Store en voor iPads en iPhones in de App Store.

Klompenroutes

De app Wandelen heeft meer dan tweehonderd gratis routes in Nederland. Ook zijn er een aantal routes in Duitsland, Denemarken en Frankrijk. Er zijn meer routes, maar daarvoor moet worden betaald. In totaal heeft de app meer dan 5000 wandelingen in Nederland. Gebruikers kunnen in het menu kiezen voor wandelingen door de stad, langeafstandswandelingen en NS-wandelingen (van station naar station). Ook de Klompenpaden staan in de app. Zoeken door de wandelroutes kan met behulp van filters. Zo kunt u bijvoorbeeld selecteren op de lengte van een tocht.

Tijdens het lopen geeft de app op de kaart zowel de route als uw locatie aan. U kunt dus elk moment controleren of u nog op de goede weg bent. Een nadeel van de app is dat er geen routes in kunnen worden gedownload. De app onderweg gebruiken kost dus data uit de databundel. De Wandelen-app kan ook de route die u loopt opnemen. Zo kunt u de afgelegde route later terugkijken en eventueel delen met anderen.

De voor- en nadelen van de Wandelen-app op een rij:

+ Meer dan 200 gratis routes in Nederland. Als u aankopen doet in de app, zijn er zelfs 5000 wandelingen beschikbaar.
+ De gebruiker ziet zowel zijn eigen locatie als de wandelroute op de kaart.

- Routes downloaden is niet mogelijk.

De app is er voor Android-toestellen in de Play Store en voor iPads en iPhones in de App Store. Aan de gebruikerservaringen te zien, werkt de app beter voor Android dan voor iOS.

Wandelen-app

Route.nl is een gratis app met ruim 3000 wandel- en fietsroutes. De app combineert eigen routes en die van andere partijen. Zoals van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en VVV. Zoek in de app routes door te filteren. U kunt bijvoorbeeld filteren op provincie, afstand, themaroutes (picknickroutes, molenroutes) en soort landschap (stadspark, duinen, bos). Bij elk traject staat aangegeven wat de lengte en het hoogteverschil is en hoeveel kilocalorieën de wandelaar onderweg verbrandt.

De plus- en minpunten van de Route.nl-app:

+ Duizenden wandel- en fietsroutes in Nederland, België en Duitsland.
+ Ervaringen van andere wandelaars zijn zichtbaar bij de routes.
+ De gebruiker kan zelf routes samenstellen (maximaal drie).
+ Ook via de website van Route.nl kunnen gebruikers wandelroutes zoeken en opslaan.

- Gebruikers moeten eerst een account aanmaken en daarbij hun e-mailadres opgeven.
- Alleen betalende gebruikers kunnen routes downloaden. Ook de (gesproken) navigatie en het onbeperkt samenstellen van routes is alleen voor betalende gebruikers.
- De app promoot de betaalde functies veel, dat kan storend zijn.

Download de app voor Android-apparaten in de Play Store of voor de iPad en iPhone in de App Store.

Voorbeeld wandelroute van Route.nl

Controleer voor u op pad gaat of het wel lekker wandelweer wordt, daar helpt de weerkaart van Weeronline bij. En bent u actief op de app Ommetje, vergeet dan natuurlijk niet om ook die app te starten!

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.