Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 14 oktober 2021

Wat is een maaltijdbox?

MaaltijdboxMet een abonnement op een maaltijdbox krijgt u wekelijks een boodschappenpakket thuisbezorgd. Daarin zitten alle ingrediënten om een aantal lekkere avondmaaltijden te maken.

Online boodschappen bestellen kent u misschien al. Maar hebt u al gehoord van de maaltijdbox? In deze box (Engels voor doos) zitten alle ingrediënten om een aantal lekkere gerechten te maken. Die ingrediënten zijn al juist afgewogen. Dat maakt het makkelijk om snel een maaltijd op tafel te zetten. Bovendien scheelt het in de planning: de aanbieder doet het denkwerk voor u.

Er zijn verschillende aanbieders van maaltijdboxen in Nederland. Die bieden op hun website allerlei gerechten aan. Selecteer het aantal maaltijden en het aantal personen waarmee u gaat eten, en kies een aantal maaltijden uit het aanbod op de website. Let daarbij op dat de hoofdingrediënten in de doos zitten, maar dat bijvoorbeeld olie, boter, azijn, peper en zout niet worden meegeleverd. De standaardproducten voor koken moet u dus zelf in huis hebben. Het recept voor de maaltijd zit wel in de doos. Tot slot kiest u een bezorgdatum. De doos wordt op die datum aan de deur geleverd.

De meeste maaltijdboxen zijn in abonnementsvorm. Dus iedere week is er een nieuwe box met nieuwe gerechten. Vaak is het wel mogelijk om het abonnement te pauzeren of helemaal stop te zetten. Let op, of en hoe dit kan verschilt per aanbieder.

Het kopen van een maaltijdbox heeft een aantal voordelen.

  • U hoeft niet zelf te bedenken wat de pot schaft. De aanbieders van de maaltijdbox doen het denkwerk, u hoeft alleen nog een gerecht te kiezen.
  • U ontdekt nieuwe gerechten. Pittige Peruaanse kippensoep op het menu of een paksoi-stamppot? De keuze in maaltijden is vaak groot.
  • Alle ingrediënten komen in de juiste hoeveelheid. Dit gaat verspilling tegen en het maakt het koken makkelijk.
  • De recepten worden meegeleverd. Bij de pakketten zitten kaarten waarop precies staat hoe u het gerecht bereidt.
  • De doos wordt aan huis bezorgd. Dat scheelt gesleep met boodschappen.

Zitten er dan alleen maar voordelen aan een maaltijdbox? Nee, volgens sommige mensen zijn dit enkele nadelen:

  • Een maaltijdbox kan vrij prijzig zijn vergeleken met uw normale weekboodschappen. Een doos met drie maaltijden voor twee personen kost bijvoorbeeld rond de 40 euro, inclusief verzending.
  • U bepaalt de porties niet zelf. Wie bijvoorbeeld extra aardappeltjes erbij wil, of liever bloemkool dan broccoli, moet dat zelf kopen.
  • U bent afhankelijk van het aanbod van de aanbieder. Dat verschilt meestal per week en zal u de ene keer meer aanspreken dan de andere.

In Nederland zijn verschillende aanbieders van maaltijdboxen. Dit zijn de bekendste:

  • Hello Fresh. Dit, van oorsprong Duitse, bedrijf is de grootste aanbieder van maaltijdboxen in Nederland. Pakketten zijn voor één tot en met zes personen, en bevatten drie tot vijf maaltijden.
  • Marley Spoon. Een internationale aanbieder met pakketten voor twee tot vier personen. Er is elke week keuze uit 30 recepten.
  • Ekomenu. Een biologische maaltijdbox met veel vegetarische en veganistische opties. De box is voor één tot en met vier personen te bestellen.
  • Familiebox. Een maaltijdbox voor het hele gezin, met gerechten die iedereen lust. De boxen zijn te bestellen voor twee tot en met vijf personen.
  • Boerschappen. Een aanbieder met veel lokale producten. Sommige boxen zijn voor hele maaltijden, andere boxen bevatten alleen de basisingrediënten.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.