Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 26 november 2019

Word: etiketten maken (Word 2007)

In dit artikel leest u hoe u één of meerdere etiketten maakt in Word. Etiketten komen van pas bij allerlei gelegenheden, zoals het versturen van post of om cadeaus van een label te voorzien. Voor het afdrukken van etiketten hebt u bedrukbare etikettenvellen nodig. Bekende merken zijn Rank Xerox, Avery en Herma.

In dit artikel bespreken we hoe u etiketten maakt in Word 2007.

Wilt u een adres afdrukken op één etiket of op het hele vel etiketten, doe dan het volgende:

 • Open een leeg document in Word.
 • Klik op het tabblad Verzendlijsten en vervolgens in de groep 'Maken' op Etiketten.

20150819_etiketten maken_2007_lint

In het vak 'Adres' voert u een van deze handelingen uit:

 • Als u adresetiketten wilt maken, geeft u een adres op. Of u bewerkt een bestaand adres, dat u kunt invoegen via het pictogram van een adresboek HMW2010_6_icoon adresboek.
 • Als u ook een adres van de afzender wilt opgeven, schakelt u het selectievakje Inclusief afzender in en bewerkt u het afzendadres als dat nodig is.
 • Als u een ander soort etiket maakt, zoals een boekmerk, typt u de gewenste tekst.

Dan kunt u het etiket gaan afdrukken:

Voer in het vak 'Afdrukken' een van de volgende handelingen uit:

 1. Als u een enkele adresetiket wilt afdrukken, vinkt u Eén etiket aan. Vervolgens typt of selecteert u het rij- en kolomnummer van het etiket dat u wilt afdrukken. Zo selecteert u op welk etiket van het etikettenvel het adres komt te staan.
 2. Als u dezelfde gegevens wilt afdrukken op elk etiket op het etikettenveld, vinkt u Volledige pagina met hetzelfde etiket aan. Als u een ander type etiket, de papierinvoer en andere opties wilt aanpassen, klikt u op Opties. Selecteer de gewenste opties en klik op OK.
 3. Als uw type etiket (te vinden op de verpakking van uw etiketten) niet in het vak 'Productnummer' staat, gebruikt u een van de beschikbare etiketten. U kunt echter ook op Nieuw klikken om uw eigen aangepaste adresetiketten te maken.

Als u de etiketten wilt afdrukken, plaatst u een vel met etiketten in de printer en klikt u op Afdrukken. Als u de bladzijde met etiketten wilt opslaan om deze later te bewerken of af te drukken, klikt u op Opslaan als.

Wilt u verschillende adressen op een etikettenvel afdrukken, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kunt u eenvoudig één pagina maken met een aantal verschillende etiketten die u zelf intypt. Dit gaat als volgt:

 • Klik op het tabblad Verzendlijsten op Etiketten.
 • Klik op Opties.
 • Kies het printertype en de leverancier van de etiketvellen waarop u de etiketten wilt afdrukken. Selecteer bij 'Productnummer' het nummer dat op de verpakking van de etiketvellen wordt vermeld en klik vervolgens op OK.

20150819_etiketten maken_2007_verschillende adressen

 • Klik in het dialoogvenster Enveloppen en etiketten op Nieuw document.
 • Er wordt een nieuw etiketdocument geopend.
 • Typ de gewenste gegevens op de etiketten die u wilt gebruiken. U kunt ook plaatjes invoegen voor op etiketten of labels. Klik linksboven op de Officeknop en daarna op Afdrukken om de etiketten af te drukken.

Wat lastiger wordt het als u meerdere pagina’s met verschillende etiketten wilt afdrukken. Wij gaan daar niet verder op in. Wilt u hier meer over weten, zoek dan in de Help-functie van Word naar ‘ Etiketten maken en afdrukken voor grote groepen ontvangers’.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.