Zoeken
Menu Zoek

Word: etiketten maken (Word 2007)

In dit artikel leest u hoe u één of meerdere etiketten maakt in Word. Etiketten komen van pas bij allerlei gelegenheden, zoals het versturen van post of om cadeaus van een label te voorzien. Voor het afdrukken van etiketten hebt u bedrukbare etikettenvellen nodig. Bekende merken zijn Rank Xerox, Avery en Herma.

In dit artikel bespreken we hoe u etiketten maakt in Word 2007.

Bent u nog niet bekend met Word 2007? Dan is het raadzaam om eerst het artikel ' Word: de basis (Word 2007) ' te lezen.

Wilt u een adres afdrukken op één etiket of op het hele vel etiketten, doe dan het volgende:

 • Open een leeg document in Word.  
 • Klik op het tabblad Verzendlijsten en vervolgens in de groep 'Maken' op Etiketten.

20150819_etiketten maken_2007_lint

In het vak 'Adres' voert u een van deze handelingen uit:

 • Als u adresetiketten wilt maken, geeft u een adres op. Of u bewerkt een bestaand adres, dat u kunt invoegen via het pictogram van een adresboek HMW2010_6_icoon adresboek.  
 • Als u ook een adres van de afzender wilt opgeven, schakelt u het selectievakje Inclusief afzender in en bewerkt u het afzendadres als dat nodig is.  
 • Als u een ander soort etiket maakt, zoals een boekmerk, typt u de gewenste tekst.

Dan kunt u het etiket gaan afdrukken:

Voer in het vak 'Afdrukken' een van de volgende handelingen uit:

 1. Als u een enkele adresetiket wilt afdrukken, vinkt u Eén etiket aan. Vervolgens typt of selecteert u het rij- en kolomnummer van het etiket dat u wilt afdrukken. Zo selecteert u op welk etiket van het etikettenvel het adres komt te staan.  
 2. Als u dezelfde gegevens wilt afdrukken op elk etiket op het etikettenveld, vinkt u Volledige pagina met hetzelfde etiket aan. Als u een ander type etiket, de papierinvoer en andere opties wilt aanpassen, klikt u op Opties. Selecteer de gewenste opties en klik op OK
 3. Als uw type etiket (te vinden op de verpakking van uw etiketten) niet in het vak 'Productnummer' staat, gebruikt u een van de beschikbare etiketten. U kunt echter ook op Nieuw klikken om uw eigen aangepaste adresetiketten te maken. 

Als u de etiketten wilt afdrukken, plaatst u een vel met etiketten in de printer en klikt u op Afdrukken. Als u de bladzijde met etiketten wilt opslaan om deze later te bewerken of af te drukken, klikt u op Opslaan als.  

Wilt u verschillende adressen op een etikettenvel afdrukken, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kunt u eenvoudig één pagina maken met een aantal verschillende etiketten die u zelf intypt. Dit gaat als volgt:

 • Klik op het tabblad Verzendlijsten op Etiketten
 • Klik op Opties.  
 • Kies het printertype en de leverancier van de etiketvellen waarop u de etiketten wilt afdrukken. Selecteer bij 'Productnummer' het nummer dat op de verpakking van de etiketvellen wordt vermeld en klik vervolgens op OK.

20150819_etiketten maken_2007_verschillende adressen

 • Klik in het dialoogvenster Enveloppen en etiketten op Nieuw document
 • Er wordt een nieuw etiketdocument geopend.  
 • Typ de gewenste gegevens op de etiketten die u wilt gebruiken. U kunt ook plaatjes invoegen voor op etiketten of labels. Klik linksboven op de Officeknop en daarna op Afdrukken om de etiketten af te drukken.

Wat lastiger wordt het als u meerdere pagina’s met verschillende etiketten wilt afdrukken. Wij gaan daar niet verder op in. Wilt u hier meer over weten, zoek dan in de Help-functie van Word naar ‘ Etiketten maken en afdrukken voor grote groepen ontvangers’.

Auteur: KD
Gewijzigd: 11 oktober 2016
Printen Voeg toe aan Mijn archief
Sluiten
Toevoegen aan Mijn archief

U moet inloggen om iets te kunnen toevoegen aan uw archief. Wilt u nu inloggen?

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 

Waardering

Klik op de sterren om dit artikel te waarderen: -/5 Stem!

SeniorWeb-leden vinden van dit artikel

avatar
miezelien op vrijdag 31 oktober 2014 15:32: Met dit artikel ben ik wel blij, maar....ik zou zo graag een ander lettertype willen kiezen, dan nu in het etiket komt. Zodra ik dat via Word dan probeer te plakken, gaat het toch weer over in het oorspronkelijke strakke lettertype. Bovendien zou ik er zo graag een klein plaatje of figuurtje bijvoegen. Dat accepteert-ie niet. Weet u, hoe je dat wel voor elkaar kunt krijgen? vriendelijke groet, Maries
avatar
SeniorWeb-lid op dinsdag 28 oktober 2014 16:00: Kunt u mij leren hoe ik een adressenbestand uit Excel2007 en/of Word 2007 kan printen op enveloppen? Het lukt mij helaas niet. (bestand telt 120 adressen) Alvast hartelijk bedankt. Met vriendelijke groet. Wim Makkus
avatar
SeniorWeb-lid op maandag 4 november 2013 10:00: Geachte mevrouw / mijnheer, Ik moet een aantal brieven versturen waarvoor ik etiketten wil printen. Helaas lukt het me niet. Ik heb de adres gegevens in Excel staan. Wat ik ook doe het wil gewoon niet, terwijl ik de procedure van Word 2007 op de voet volgt. Ook bij uw bijdrage lukt het niet. Blijkbaar doe ik grondig iets fout. Kunt u mij daarbij helpen? Bij voorbaat mijn dank. Met vriendelijke groet, H. Klaassen. h.klaassen15@kpnplanet.nl
avatar
thejos op donderdag 3 oktober 2013 19:18: Vroeger kon ik mijn etiketten invoegen in word vanuit een adressenbestand in excel.Hier lees ik nergens meer over. Kan dat niet bij 2007 en 2010 Groet, Thea van Druenen
avatar
thejos op donderdag 3 oktober 2013 19:18: Vroeger kon ik mijn etiketten invoegen in word vanuit een adressenbestand in excel.Hier lees ik nergens meer over. Kan dat niet bij 2007 en 2010 Groet, Thea van Druenen
avatar
SeniorWeb-lid op dinsdag 23 augustus 2011 20:27: De eerste uitleg is duidelijk. Vervolg is de codering van Word 7 komen niet overeen met de handel verkrijgbare etiketten. Afmeting genoemd op de verpakkingen b.v. Bruna staat vermeld de afmetingen etiket, deze A4 is zeer moeilijk te vinden of soms helemaal niet ( klein etikketten ) Waarom niet de afstemming van deze 2 systemen ??
avatar
SeniorWeb-lid op zondag 24 juli 2011 14:30: Ik ben blij met deze lessen. Ik zat altijd een beetjes in de knoei met adressen typen. De andere lessen zijn ook mooi meegenomen. Groetjes T. Maurits
avatar
alma4143 op zaterdag 4 december 2010 16:38: De uitleg is duidelijk, alleen moet ik het nog wel uitproberen. Dank u wel. ik vind het geweldig dat ik zoveel kennis uit het senioren programma kan halen. Fam. A Gerritsen.
avatar
willemx1 op maandag 4 oktober 2010 10:52: Hartelijke dank voor de verwijzing naar de site met uitleg over het verwijzen voor het af drukken van naam etiketten in word 2007 Groeten W.Mettrop
avatar
wollug op maandag 6 september 2010 21:59: Honing-etiketten maken vind ik nog steeds moeilijk. vooral om het allemaal passend te krijgen: Soort honing,plaatje, naam en adres, houdbaarheidsdatum, code etc. Wanneer ik ze dan afdruk komen de laatste 3 er nooit helemaal op ( ik heb 3 kolommen en 7 rijen).
avatar
SeniorWeb-lid op dinsdag 24 augustus 2010 09:24: Ik wil adreseketten maken vanaf een door mij gemaakte adreslijst. Ik heb al vele pogingen gedaan, maar het lukt me nietT/ Kunt U mij wat tips geven> Dank U. W. Naber w.naber@kpnplanet.nl
avatar
SeniorWeb-lid op vrijdag 31 juli 2015 09:20:

Dit is precies mijn probleem, maar een oplossing heb ik nog niet gekregen
s.swier@quicknet.nl

avatar
Sanne_Redactie op woensdag 9 december 2015 15:24:

In welk programma hebt u deze adreslijst gemaakt, in Excel? Daar hebben wij helaas geen artikel over. Maar misschien hebt u wat aan de beschrijving van Microsoft. U vindt de stappen via deze link. Heel veel succes!

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.