Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 26 mei 2021

Word: etiketten maken (Word 2010)

etiketten maken word banner

Maak etiketten in Word om een brief verzorgd de deur uit te doen, of om op een cadeau te plakken bijvoorbeeld. Voor het afdrukken van etiketten hebt u bedrukbare etikettenvellen nodig. Bekende merken zijn Xerox, Avery en Herma.

In dit artikel bespreken we hoe u etiketten maakt in Word 2010.

Hebt u Word 2016? Lees dan het artikel 'Word: etiketten maken (Word 2016)'.
Hebt u Word 2013? Lees dan het artikel 'Word: etiketten maken (Word 2013)'.
Hebt u Word 2007? Lees dan het artikel 'Word: etiketten maken (Word 2007)'.

Bent u nog niet bekend met Word? Dan is het raadzaam om eerst het artikel 'Word: de basis' te lezen.

Wilt u een adres afdrukken op één etiket of op het hele vel etiketten, doe dan het volgende:

 • Open een leeg document in Word.
 • Klik op het tabblad Verzendlijsten in de groep 'Maken' op Etiketten.

Klik rechts in het midden op het vak Etiket en stel daar in welk merk etikettenvellen u hebt en wat het productnummer daarvan is. In het vak ‘Etiketproducent’ hebben wij gekozen voor ‘Avery A4/A5’ met ‘Productnummer’ ‘3421’. U kunt een ander merk etikettenvellen hebben, dan kiest u daarvoor.

In het vak 'Adres' voert u een van de volgende handelingen uit:

 • Als u adresetiketten wilt maken, geeft u een adres op. Of u bewerkt een bestaand adres, dat u kunt invoegen via het pictogram van een adresboek etiketten maken word, adresboek .
etiketten maken word 2010
 • Als u ook een adres van de afzender wilt opgeven, schakelt u het selectievakje 'Inclusief afzender' in en bewerkt u het afzendadres als dat nodig is.

Als u een ander soort etiket maakt, zoals een boekmerk, typt u de gewenste tekst.

Dan kunt u het etiket gaan afdrukken:

 • Voer in het vak 'Afdrukken' een van de volgende handelingen uit:
 1. Als u een enkel adresetiket wilt afdrukken, vinkt u Eén etiket aan. Vervolgens typt of selecteert u het rij- en kolomnummer van het etiket dat u wilt afdrukken. Zo selecteert u op welk etiket van het etikettenvel het adres komt te staan.
 2. Als u dezelfde gegevens wilt afdrukken op elk etiket op het etikettenveld, vinkt u Volledige pagina met hetzelfde etiket aan. Als u het type etiket of de lade van de printer wilt veranderen, klikt u onderin op Opties. Selecteer de gewenste opties en klik op OK. etiketten maken word 2010, afdrukken
 3. Als uw type etiket (te vinden op de verpakking van uw etiketten) niet in het vak 'Productnummer' staat, gebruikt u een van de beschikbare etiketten. U kunt bij Opties ook op Nieuw klikken om aangepaste formaten voor adresetiketten in te vullen.
 • Als u de etiketten wilt afdrukken, plaatst u een vel met etiketten in de printer en klikt u op Afdrukken .

Tip: Maak eerst een proefafdruk op een gewoon A4-papier. Dan kunt u zien of het adres op de juiste plek terecht komt.

Wilt u verschillende adressen op een etikettenvel afdrukken, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kunt u eenvoudig één pagina maken met een aantal verschillende etiketten die u zelf intypt. Dit gaat als volgt:

 • Klik op het tabblad Verzendlijsten op Etiketten.
 • Klik op Opties.
 • Kies het printertype en de leverancier van de etiketvellen waarop u de etiketten wilt afdrukken. Selecteer bij 'Productnummer' het nummer dat op de verpakking van de etiketvellen wordt vermeld en klik vervolgens op OK.

etiketten maken word 2010, verschillende adressen

 • Klik in het dialoogvenster 'Enveloppen en etiketten' op Nieuw document.
 • Er wordt een nieuw etiketdocument geopend.
 • Typ de gewenste gegevens op de etiketten die u wilt gebruiken. U kunt ook plaatjes invoegen voor op etiketten of labels. Klik op het tabblad 'Bestand' op Afdrukken om de etiketten af te drukken.
 • Als u de bladzijde met etiketten wilt opslaan om deze later te bewerken of af te drukken, klikt u in het tabblad 'Bestand' op Opslaan als.

Het wordt wat lastiger als u meerdere pagina's met verschillende etiketten wilt afdrukken. Wij gaan daar niet verder op in. Wilt u hier meer over weten, zoek dan in de Help-functie van Word naar 'Etiketten maken voor een grootschalige mailing'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.