Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 26 mei 2021

Word: etiketten maken (Word 2013)

word 2013 etiketten maken banner

U kunt etiketten voor tal van gelegenheden gebruiken. Leer nu samen met ons hoe u in Word 2013 eenvoudig etiketten maakt. Voor het afdrukken van etiketten hebt u bedrukbare etikettenvellen nodig. Bekende merken zijn Rank Xerox, Avery en Herma.

Word 2013 is te koop als onderdeel van het pakket Office 2013 en als onderdeel van het online pakket Office 365. Dit artikel is geschreven aan de hand van Word 2013 in Office 365. Bent u nog niet bekend met Word 2013? Dan is het raadzaam om eerst het artikel 'Word: de basis' te lezen.

Wilt u een adres afdrukken op één etiket of op het hele vel etiketten, doe dan het volgende:

 • Open een leeg document in Word.
 • Klik op het tabblad Verzendlijsten.
 • Klik in de groep 'Maken' op Etiketten.
 • Klik rechts in het midden op het vak Etiket en stel daar in welk merk etikettenvellen u hebt en wat het productnummer is. In dit voorbeeld staan de standaardetiketten van Microsoft er. U kunt een ander merk etikettenvellen hebben, dan kiest u daarvoor.
word 2013 etiketten maken met hetzelfde adres
In het vak 'Adres' voert u een van de volgende handelingen uit:
 • Als u adresetiketten wilt maken, geeft u een adres op.
 • Als u ook een adres van de afzender wilt opgeven, zet u een vinkje in het vakje voor Inclusief afzender en bewerkt u het afzendadres als dat nodig is.
word 2013 etiketten maken met zelfde adres

Dan kunt u het etiket afdrukken:

 • Voer in het vak 'Afdrukken' een van de volgende handelingen uit:
  1. Als u een enkel adresetiket wilt afdrukken, zet dan een vinkje bij Eén etiket . Vervolgens typt of selecteert u het rij- en kolomnummer van het etiket dat u wilt afdrukken. Zo selecteert u op welk etiket van het etikettenvel het adres komt te staan.
  2. Als u dezelfde gegevens wilt afdrukken op elk etiket op het etikettenveld vinkt u aan: Volledige pagina met hetzelfde etiket. Als u het type etiket of de lade van de printer wilt veranderen, klikt u op Opties. Selecteer de gewenste opties en klik op OK.
  3. Als uw type etiket (te vinden op de verpakking van uw etiketten) niet in het vak 'Productnummer' staat, gebruikt u een van de beschikbare etiketten. U kunt bij Opties ook op Nieuw klikken om aangepaste formaten voor adresetiketten in te vullen.
 • Als u de etiketten wilt afdrukken, plaatst u een vel met etiketten in de printer en klikt u op Afdrukken .

Tip: Maak eerst een proefafdruk op een gewoon A4-papier. Dan kunt u zien of het adres op de juiste plek terecht komt.

Wilt u verschillende adressen op een etikettenvel afdrukken, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kunt u eenvoudig één pagina maken met een aantal verschillende etiketten die u zelf intypt. Dit gaat als volgt:

 • Klik in het dialoogvenster 'Enveloppen en etiketten' eerst op Etiket en selecteer het juiste merk en de juiste afmetingen.
 • Klik dan op Nieuw document.
 • Er wordt een nieuw etiketdocument geopend. U ziet een leeg Word-document met in stippellijntjes de contouren van de etiketten.
 • Typ de gewenste gegevens op de etiketten die u wilt gebruiken. U kunt ook plaatjes invoegen voor op etiketten of labels.
 • Klik onder het tabblad 'Bestand' op Afdrukken om de etiketten af te drukken.
 • Als u de bladzijde met etiketten wilt opslaan om deze later te bewerken of af te drukken, klikt u in het tabblad 'Bestand' op Opslaan als.

Wat lastiger wordt het als u meerdere pagina's met verschillende etiketten wilt afdrukken. Wij gaan daar niet verder op in. Wilt u hier meer over weten, zoek dan in de Help-functie van Word naar 'Etiketten maken voor een grootschalige mailing'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.