Menu Zoek

Met bankpas inchecken in OV pas in 2023

donderdag 4 augustus 2022

Inchecken ov bankpas in 2023Met een bankpas inchecken in bus, tram, trein of metro is dit jaar nog niet mogelijk. Inchecken op die manier kan op zijn vroegst in 2023.

Een reis met het openbaar vervoer betalen met de bankpas is onderdeel van OVPay. In die organisatie werken alle vervoersbedrijven samen. Via OVPay moet iedereen in Nederland in de toekomst alle vormen van het OV kunnen gebruiken met zijn bankpas of creditcard.

Tevreden reizigers

Eind vorig jaar dacht OVPay nog dat alles deze zomer klaar zou zijn. Een proef in de Gooi- en Vechtstreek verliep positief: reizigers en chauffeurs vonden het systeem fijn.

Invoering vertraagd

Maar de landelijke invoering gaat langzamer dan gedacht. Zo is het bedrijf afhankelijk van medewerking van de banken. Ook is het niet handig als alleen reizen op saldo voor het normale tarief mogelijk is. Veel mensen hebben kortingsabonnementen en willen die natuurlijk ook gebruiken in het nieuwe systeem. Verder kost het ombouwen van de 60.000 incheckpoortjes veel tijd.

De techniek van de bestaande ov-chipkaart verdwijnt in 2024. Een nieuwe is in de maak, maar ook dat proces gaat langzamer dan verwacht.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.