Menu Zoek

Belangrijke veiligheidsupdate iPhone, iPad en MacBook

maandag 22 augustus 2022

Belangrijke veiligheidsupdate iPhone, iPad en MacBookApple roept gebruikers van een iPhone, iPad en MacBook op om hun apparaat te updaten. De update dicht gevaarlijke beveiligingslekken.

Apple heeft eind vorige week een update van iOS 15 uitgebracht voor iPhones en iPads. Ook is er een update voor MacBooks met het besturingssysteem Monterey. In de oudere software zaten twee beveiligingslekken. Hierdoor konden aanvallers op afstand de controle over het apparaat overnemen. De nieuwe versies verhelpen deze problemen. Het is daarom belangrijk ze te installeren.

Update apparaat

Controleer of uw apparaat de nieuwste update al heeft. Klik daarvoor op de app Instellingen > Algemeen > Software-update. Voor een iPhone is dat iOS 15.6.1 en voor een iPad gaat het om iPadOS 15.6.1. Is dat niet het geval? Zet dan de nieuwste versie op uw apparaat.

Apple heeft voor de MacBook de update macOS Monterey 12.5.1 uitgebracht. Ook voor bezitters van de laptop van Apple is het belangrijk om de nieuwste update van het besturingssysteem te installeren.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.