Menu Zoek

Google gaat ongebruikte accounts verwijderen

woensdag 17 mei 2023

Google gaat niet gebruikte-accounts verwijderenGoogle gaat accounts verwijderen die gebruikers minimaal twee jaar niet hebben gebruikt. Dat begint in december 2023. Gebruikers krijgen vooraf wel bericht daarover.

Met de opruimactie verwijdert Google ook alle inhoud die bij een account hoort. Het gaat dan bijvoorbeeld om mails in Gmail en documenten in Docs. Wie zeker wil zijn dat een account beschikbaar blijft, moet het minimaal eens in de twee jaar gebruiken. Het is daarbij genoeg om in het account een bestand op Google Drive te openen. Of om een mailtje te bekijken in Gmail.

Onbeschermde accounts

Google neemt de maatregel vanwege veiligheid. Oudere Google-accounts hebben vaak oude of hergebruikte wachtwoorden. Ook hebben ze vaak geen beveiliging met tweestapsverificatie. Dit maakt de accounts kwetsbaar voor misbruik door online criminelen. Daarom start Google de opruimactie.

Beleid geldt alleen voor persoonlijke-accounts

Google-accounts van organisaties zoals scholen en bedrijven vallen buiten de maatregel. Het gaat dus alleen om accounts van particuliere gebruikers. Zij krijgen voor verwijdering wel meerdere waarschuwingsberichten. Gebruikers zijn dus niet zomaar hun gegevens kwijt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.