U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Nepmail afgelopen abonnement virusscanner McAfee
Nieuws

Nepmail afgelopen abonnement virusscanner McAfee

McAfee phishing

Oplichters versturen mails met een dringend bericht over uw verlopen abonnement bij virusscanner McAfee. Ga er niet op in, het is nep.

McAfee phishing
Nynke Vermaat
Nynke Vermaat
Gepubliceerd op 7 feb 2024

Vernieuwen?

Volgens de nepmail moeten ontvangers hun abonnement op McAfee vernieuwen. Anders zijn hun gegevens gevoelig voor virusdreigingen. Tegelijk staat er vaak in dezelfde mail een aanbieding met hele hoge korting. Soms wel van 90 procent. Er is maar kort de tijd om van die aanbieding gebruik te maken.

Willekeurige ontvangers 

McAfee is een virusscanner voor de computer die ook gratis te gebruiken is. Daarom is hij populair bij veel mensen. Maar de nepmail wordt niet alleen gestuurd naar mensen die McAfee gebruiken. Hij wordt willekeurig verspreid. 

Wat precies het doel van de mail is, wordt niet helemaal duidelijk. Soms leidt de mail naar een pagina met (gek genoeg) het KPN-logo. En soms wordt er een gevaarlijk bestand gedownload (malware malware Afkorting van de Engelse woorden 'malicious software.' Deze term staat voor 'kwaadaardige software'. Het is een verzamelnaam voor bedreigingen op het internet. Voorbeelden van malware zijn virussen, spyware, wormen en Trojaanse paarden. ). Klik niet op de linkjes in de e-mail, gooi hem weg. 

Laat e-mails controleren 

Twijfelt u of een mail echt is? Lees op de site van McAfee meer over de phishingmails. SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort op z'n laatst de volgende werkdag of het een nepmail is.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven