Menu Zoek

Nepmail afgelopen abonnement virusscanner McAfee

woensdag 7 februari 2024

McAfee phishingOplichters versturen mails met een dringend bericht over uw verlopen abonnement bij virusscanner McAfee. Ga er niet op in, het is nep.

Vernieuwen?

Volgens de nepmail moeten ontvangers hun abonnement op McAfee vernieuwen. Anders zijn hun gegevens gevoelig voor virusdreigingen. Tegelijk staat er vaak in dezelfde mail een aanbieding met hele hoge korting. Soms wel van 90 procent. Er is maar kort de tijd om van die aanbieding gebruik te maken.

Willekeurige ontvangers

McAfee is een virusscanner voor de computer die ook gratis te gebruiken is. Daarom is hij populair bij veel mensen. Maar de nepmail wordt niet alleen gestuurd naar mensen die McAfee gebruiken. Hij wordt willekeurig verspreid.

Wat precies het doel van de mail is, wordt niet helemaal duidelijk. Soms leidt de mail naar een pagina met (gek genoeg) het KPN-logo. En soms wordt er een gevaarlijk bestand gedownload (malware). Klik niet op de linkjes in de e-mail, gooi hem weg.

Laat e-mails controleren

Twijfelt u of een mail echt is? Lees op de site van McAfee meer over de phishingmails. SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort op z'n laatst de volgende werkdag of het een nepmail is.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.