Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Nieuwe functies in Google Foto’s

dinsdag 5 april 2022

Nieuwe functies in Google Foto’sGoogle frist de app Foto’s op. De app heeft een aantal nieuwe functies die het ordenen van foto’s makkelijker moet maken.

Google is begonnen met een voorjaarsschoonmaak voor de app Google Foto’s. Met verschillende updates wil het bedrijf de app verbeteren. Hierbij pakt het onder andere de tabbladen ‘Bieb’ en ‘Delen’ aan. Daarnaast komt er op het tabblad ‘Foto’s’ een snelle toegang tot schermafbeeldingen.

Bibliotheek

Het tabblad ‘Bibliotheek’ of ‘Bieb’ is de plek binnen de app waar alle albums staan. Dat blijft, maar het tabblad krijgt een handige nieuwe functie. Bovenaan komt een filtermogelijkheid. Daarmee is te filteren op albums, gedeelde albums, favorieten of mappen op het apparaat. Zo moet de gebruiker sneller de juiste mappen vinden.

Daarnaast wordt het importeren van beeldmateriaal makkelijker. Via de knop ‘Foto’s importeren’ in de Bibliotheek zijn foto’s en video’s van een digitale camera, iCloud of Facebook toe te voegen aan Google Foto’s.

Delen

Het tabblad ‘Delen’ wordt ook vernieuwd. Google wil de gedeelde albums en de gesprekken overzichtelijker weergeven. Bovenaan het tabblad komt een nieuwe knop met ‘Gedeeld album starten’. Hiermee kan de gebruiker snel aan de slag.

Uitrollen updates

Google is eind maart begonnen met het uitbrengen van updates. Google lanceert de functies verspreid over verschillende updates in het voorjaar. Het is dus mogelijk dat op uw apparaat (sommige) genoemde functies nog niet beschikbaar zijn.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.