Menu Zoek

Olympische Spelen online volgen

dinsdag 1 februari 2022

Olympische Spelen online volgenWedstrijden, sporters, voor- en nabeschouwingen; de Winterspelen in Beijing zijn online uitgebreid op de voet te volgen.

Sportliefhebbers kunnen van 4 tot en met 20 februari genieten van 109 wedstrijden tijdens de Olympische Winterspelen. Ook kunnen ze online van alles meebeleven en zich verder verdiepen in het sportevenement.

Programma Olympische Spelen

Om te beginnen er is een officiële website en app van de spelen in Beijing. Op beide is het programma en het laatste nieuws te bekijken. Het nadeel is wel dat ze in het Engels zijn. De app Olympics is gratis te downloaden in de App Store (iPhone/iPad) of Play Store (Android-apparaten). Gelukkig bieden nieuwsmedia, zoals NOS, Nu.nl, AD en Eurosport ook genoeg actuele informatie.

Sporters TeamNL

Vooral geïnteresseerd in Nederlandse sporters? Op de website van TeamNL staat precies op welke momenten sporters uit de Nederlandse ploeg in actie komen.

Onderweg volgen

De meeste wedstrijden zijn in de ochtend en middag (Nederlandse tijd). Bent u niet thuis op het moment van een belangrijke wedstrijd? Kijk dan live via de telefoon of tablet. Speciaal voor internetgebruikers van Ziggo is er de app Ziggo GO. Mensen met een televisie-abonnement bij KPN kunnen de spelen volgen met de app KPN Interactieve TV. Daarnaast kan iedereen natuurlijk terecht bij NPO Start voor alle programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep.

Podcast luisteren

Er zijn ook speciale podcasts over de Spelen. Deze luistert u via de app Podcast (iPhone/iPad), Spotify of een andere podcastspeler. De podcast Hallo Peking biedt dagelijks updates: Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam praten de luisteraar twee keer per dag bij. In de ochtend geven ze een voorbeschouwing en in de middag blikken ze terug op de dag.

De NOS duikt in het verhaal achter de Nederlandse deelnemers met de Olympische podcast. Daarin gaan Jeroen Stekelenburg en Henry Schut in gesprek met de sporters. Over hun leven en over alles wat er komt kijken bij het bereiken van de top.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.