Menu Zoek

Online gemak, vermaak en quiz op Seniorweb.nl

dinsdag 1 september 2020

Senioren en entertainment in coronatijdVeel senioren vermaken zich vaker online dan voor de coronacrisis. Zo doen ze vaker spelletjes online of kijken ze series via internet. Dat blijkt uit onderzoek onder negenhonderd SeniorWeb-leden.

SeniorWeb vroeg zijn leden of men in de coronacrisis bepaalde online activiteiten voor het eerst deed, vaker of juist minder vaak. Online spelletjes doen (14 procent), online series/films/tv-programma’s kijken (13 procent), online muziek luisteren (13 procent) en e-boeken lezen (11 procent) zijn de ondervraagden vaker gaan doen om de tijd thuis leuk te besteden. Ook digitaal contact met familie en vrienden nam aanzienlijk toe sinds het begin van de coronacrisis.

Veel digitaal contact

De meeste senioren zijn vooral vaker gaan whatsappen dan voor de coronacrisis (38 procent). Verder zijn ze ook meer gaan videobellen (29 procent), e-mailen (19 procent) en gebruiken ze vaker sociale media (18 procent). Opvallend is dat vooral het aantal videobellers een vlucht heeft genomen: 10 procent had dit nog nooit eerder gedaan. De nieuwe videobellers geven aan dat ze voor corona op andere manieren contact onderhielden (77 procent), niet wisten niet hoe videobellen werkte en dachten dat het te moeilijk zou zijn (24 procent).

Tips, hulp en quiz

Senioren zijn nu ook steeds vaker online voor praktische zaken, zoals boodschappen doen of maaltijden bestellen. Maar ze geven aan het wel lastig te vinden en hulp te kunnen gebruiken. De maand september staat bij SeniorWeb daarom in het teken van online gemak en vermaak. Met onder meer een quiz en een site met tips over allerlei handige en leuke online thuisactiviteiten.

Doe mee met de quiz

Weet u wat er online zoal te beleven valt? Speel de Online gemak en vermaak-quiz en ontdek hoe het met uw kennis staat. Beantwoord de vragen en maak de gehele maand september kans op een JBL speaker, Google Nest Hub of SeniorWeb Styluspen! Speel de quiz hier.


Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.