U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Online gemak, vermaak en quiz op Seniorweb.nl
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 28 februari 2021.

Nieuws

Online gemak, vermaak en quiz op Seniorweb.nl

SeniorWeb
SeniorWeb
Gepubliceerd op 1 sep 2020

Senioren en entertainment in coronatijdVeel senioren vermaken zich vaker online dan voor de coronacrisis. Zo doen ze vaker spelletjes online of kijken ze series via internet. Dat blijkt uit onderzoek onder negenhonderd SeniorWeb-leden.

SeniorWeb vroeg zijn leden of men in de coronacrisis bepaalde online activiteiten voor het eerst deed, vaker of juist minder vaak. Online spelletjes doen (14 procent), online series/films/tv-programma’s kijken (13 procent), online muziek luisteren (13 procent) en e-boeken lezen (11 procent) zijn de ondervraagden vaker gaan doen om de tijd thuis leuk te besteden. Ook digitaal contact met familie en vrienden nam aanzienlijk toe sinds het begin van de coronacrisis.

Veel digitaal contact

De meeste senioren zijn vooral vaker gaan whatsappen dan voor de coronacrisis (38 procent). Verder zijn ze ook meer gaan videobellen (29 procent), e-mailen (19 procent) en gebruiken ze vaker sociale media (18 procent). Opvallend is dat vooral het aantal videobellers een vlucht heeft genomen: 10 procent had dit nog nooit eerder gedaan. De nieuwe videobellers geven aan dat ze voor corona op andere manieren contact onderhielden (77 procent), niet wisten niet hoe videobellen werkte en dachten dat het te moeilijk zou zijn (24 procent).

Tips, hulp en quiz

Senioren zijn nu ook steeds vaker online voor praktische zaken, zoals boodschappen doen of maaltijden bestellen. Maar ze geven aan het wel lastig te vinden en hulp te kunnen gebruiken. De maand september staat bij SeniorWeb daarom in het teken van online gemak en vermaak. Met onder meer een quiz en een site met tips over allerlei handige en leuke online thuisactiviteiten.

Doe mee met de quiz

Weet u wat er online zoal te beleven valt? Speel de Online gemak en vermaak-quiz en ontdek hoe het met uw kennis staat. Beantwoord de vragen en maak de gehele maand september kans op een JBL speaker, Google Nest Hub of SeniorWeb Styluspen! Speel de quiz hier.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven