Menu Zoek

Online gemak en vermaak

Boodschappen doen, een boek lenen bij de bibliotheek, een museum bezoeken of een online potje Rummikub. Dankzij internet haal je de hele wereld binnenshuis. En als de coronacrisis ons iets duidelijk heeft gemaakt dan is het wel hoe prettig dat kan zijn. Contact houden met vrienden en bekenden, medicijninformatie opzoeken, een bioscoopfilm huren, digitaal contact met de huisarts; waar zouden we zijn zonder internet. Op deze pagina bundelen we allerlei zaken waarvoor u, dankzij internet, niet meer de deur voor uithoeft.

Toptips online gemak en vermaak

We hebben onze leukste en handigste tips ook gebundeld in onze toptips! Toptips downloaden

Online gemak en vermaak-quiz

Weet u wat er allemaal online te beleven valt? Speel de Online gemak en vermaak-quiz van SeniorWeb en test wat u weet! Na deelname ontvangt u gratis de Toptips online gemak en vermaak.

Presentatie online gemak en vermaak

Donderdag 10 september organiseerde SeniorWeb zijn eerste online webinar over online gemak en vermaak. Hans Straatman, trainer en adviseur leslocaties bij SeniorWeb, nam alle deelnemers kort mee in de mogelijkheden die internet biedt op het gebied van gemak en vermaak. Wilt u het webinar terugkijken, dat kan!

Beeldbellen

Beeldbellen brengt familie en vrienden dichtbij. Ook al is de ander elders, je kunt elkaar zien en horen. Die combinatie is heel fijn want ook de non-verbale communicatie is belangrijk.

Sociale media

Houd via sociale media contact met de buitenwereld. Deel foto's, ervaringen, filmpjes of bekijk die van anderen.

Ontspanning

Bezoek op één dag het Rijksmuseum in Amsterdam en het Uffizi in Florence. Hoe? Virtueel natuurlijk. Zo blijft er ook nog genoeg tijd over voor een online spelletje met bekenden.

Dagelijkse boodschappen

Geen wachtrijen bij de kassa of botsende winkelwagentjes: in de online supermarkt doe je op je gemak de dagelijkse boodschappen. En wie geen zin heeft om te kopen besteld een lekker bordje eten bij Thuisbezorgd of Deliveroo.

Toptips online gemak en vermaak

In de Toptips online gemak en vermaak hebben we voor u de handigste tips voor online gemak en vermaak gebundeld. Hebt u interesse in onze toptips? Vul het formulier hiernaast in, dan ontvangt u de toptips per mail.


De volgende onderwerpen komen aan bod:


  • Beeldbellen
  • Online boodschappen bestellen
  • Thuis uit eten
  • Online (veilig) winkelen
  • Betalen op internet
  • Zorg en gezondheid
  • Spraakassistenten
  • Sociale media
  • Ontspanning

Ja, ik wil de Toptips online gemak en vermaak ontvangen


  • Ik wil graag op de hoogte blijven:

Velden met een zijn verplicht.

Hoe SeniorWeb u kan helpen!

voor leden

PCHulp

SeniorWeb-vrijwilligers geven u persoonlijke computerhulp en advies via internet of per telefoon. De computerhulp wordt gegeven door leeftijdgenoten.

SeniorWeb Leslocaties

Op 425 locaties in Nederland kunt u terecht voor een inloopspreekuur, cursus of workshop over diverse digitale onderwerpen, waaronder alles over online gemak en vermaak. Vind een locatie bij u in de buurt.

voor leden

Online cursussen

Volg in uw eigen tempo, wanneer het u uitkomt één van onze online cursussen. Opgedeeld in diverse lessen, met duidelijke uitleg en de mogelijkheid om vragen te stellen.