Menu Zoek

Online gemak en vermaak

Boodschappen doen, een boek lenen bij de bibliotheek, een museum bezoeken of een online potje Rummikub. Dankzij internet haal je de hele wereld binnenshuis. En als de coronacrisis ons iets duidelijk heeft gemaakt dan is het wel hoe prettig dat kan zijn. Contact houden met vrienden en bekenden, medicijninformatie opzoeken, een bioscoopfilm huren, digitaal contact met de huisarts; waar zouden we zijn zonder internet. Op deze pagina bundelen we allerlei zaken waarvoor u, dankzij internet, niet meer de deur voor uithoeft.

Wilt u ook profiteren van onze ledendiensten?

Bekijk ons lidmaatschapsaanbod en meld u aan! Word lid van SeniorWeb

Presentatie online gemak en vermaak

Donderdag 10 september organiseerde SeniorWeb zijn eerste online webinar over online gemak en vermaak. Hans Straatman, trainer en adviseur leslocaties bij SeniorWeb, nam alle deelnemers kort mee in de mogelijkheden die internet biedt op het gebied van gemak en vermaak. Wilt u het webinar terugkijken, dat kan!

Beeldbellen

Beeldbellen brengt familie en vrienden dichtbij. Ook al is de ander elders, je kunt elkaar zien en horen. Die combinatie is heel fijn want ook de non-verbale communicatie is belangrijk.

Sociale media

Houd via sociale media contact met de buitenwereld. Deel foto's, ervaringen, filmpjes of bekijk die van anderen.

Luisteren

Ontspanning

Bezoek op één dag het Rijksmuseum in Amsterdam en het Uffizi in Florence. Hoe? Virtueel natuurlijk. Zo blijft er ook nog genoeg tijd over voor een online spelletje met bekenden.

Dagelijkse boodschappen

Geen wachtrijen bij de kassa of botsende winkelwagentjes: in de online supermarkt doe je op je gemak de dagelijkse boodschappen. En wie geen zin heeft om te kopen besteld een lekker bordje eten bij Thuisbezorgd of Deliveroo.

Hoe SeniorWeb u kan helpen!

voor leden

PCHulp

SeniorWeb-vrijwilligers geven u persoonlijke computerhulp en advies via internet of per telefoon. De computerhulp wordt gegeven door leeftijdgenoten.

SeniorWeb Leslocaties

Op 470 locaties in Nederland kunt u terecht voor een inloopspreekuur, cursus of workshop over diverse digitale onderwerpen, waaronder alles over online gemak en vermaak. Vind een locatie bij u in de buurt.

voor leden

Online cursussen

Volg in uw eigen tempo, wanneer het u uitkomt één van onze online cursussen. Opgedeeld in diverse lessen, met duidelijke uitleg en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Ontdek de voordelen van SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 151.000 leden, 500 cursuslocaties en 2.800 vrijwilligers. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. SeniorWeb-leden profiteren van:

  • Ongelimiteerd vragen stellen via de pc, telefoon of aan huis
  • 4 x per jaar exclusieve artikelen via computertijdschrift Enter
  • Wekelijks informatieve nieuwsbrieven
  • Cursussen over populaire onderwerpen (online en klassikaal)
  • Voordelige computerboeken en accessoires
  • Deskundige controle van verdachte mails

Word nu lid en betaal tot eind 2024 maar € 19,-. Ook ontvangt u het SeniorWeb Vakantieboek cadeau! Het lidmaatschap geldt tot wederopzegging.

Meer over het lidmaatschap

Meld u aan voor de gratis SeniorWeb Nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte van het digitale nieuws en de laatste tips? Meld u aan voor de wekelijkse SeniorWeb Nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is gratis voor zowel leden als niet-leden.

  • Ik wil graag op de hoogte blijven:

Velden met een zijn verplicht.