Menu Zoek

UPDATE: PostNL niet-thuisbriefje

dinsdag 21 juni 2022

PostNL doet geen niet-thuisbriefje meer in de busPakketbezorgers van PostNL stoppen niet helemaal met het achterlaten van niet-thuisbriefjes als iemand niet thuis is.

Update: briefje blijft

Op 21 juni berichtten we over een plan van PostNL. Het bedrijf zou mensen die niet thuis zijn alleen nog digitaal op de hoogte brengen van een mislukte bezorging. Veel senioren reageerden geschrokken. Ze waren bang voortaan niet meer te kunnen zien waar hun pakjes gebleven waren. De ouderenbond ANBO heeft contact gehad met PostNL over het plan. Daarop heeft het bedrijf laten weten de niet-thuisbriefjes te blijven gebruiken wanneer de ontvanger geen PostNL-account heeft en er ook geen e-mailadres of telefoonnummer bekend is. Ook bij aangetekende post en medische zendingen blijft het niet-thuisbriefje.


Ons eerdere bericht:

Niemand thuis? De postbezorger levert dan het pakketje af bij de buren of een PostNL-punt. Tot nu toe deed de bezorger dan een niet-thuisbriefje in de bus om te laten weten waar de ontvanger het pakje op kon halen. Vanaf 1 juli gaat dat volledig digitaal. In een mail en in de PostNL-app staat een track en trace-code. Met deze code is te zien waar het pakje is.

Papier besparen

Volgens PostNL is 9% van de ontvangers niet thuis als de bezorger aanbelt. Geen briefje meer achterlaten bespaart 70.000 kilo papier per jaar. Daarnaast scheelt het de bezorger tijd.

PostNL-app

PostNL startte vorige jaar al met het informeren via mail en app. Veel klanten kregen dan zowel op papier als digitaal een bericht. Vanaf juli wordt dat dus volledig digitaal. De app is gratis beschikbaar voor zowel Android-apparaten als iPhone/iPad. De app geeft een overzicht van de post en pakketjes die onderweg zijn. Daarnaast kunnen gebruikers via de app een postzegelcode (een digitale postzegel) of verzendlabel kopen om een brief of pakket te versturen. Maak een account aan om gebruik te maken van alle onderdelen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.