Menu Zoek

Weer veiligheidsupdate iPhone, iPad en Mac

dinsdag 13 september 2022

Weer veiligheidsupdate iPhone, iPad en MacApple brengt weer belangrijke veiligheidsupdates uit voor de iPhone, iPad en Mac. Hiermee dicht het bedrijf gevaarlijke beveiligingslekken.

Voor gebruikers van een iPhone, iPad of Mac is het verstandig om de laatste veiligheidsupdates van de apparaten te installeren. In de oudere software zat een beveiligingslek. Hierdoor konden aanvallers controle over het apparaat krijgen. Eerder dit jaar gaf Apple ook al updates uit voor kwetsbaarheden in de besturingssystemen.

Update apparaat

Controleer of uw apparaat de nieuwste update al heeft. Klik daarvoor bij een iPhone of iPad op de app Instellingen > Algemeen > Software-update. Voor een iPhone is dat iOS 15.7 of iOS 16 en voor een iPad gaat het om iPadOS 15.7. Is dat niet het geval? Zet dan de nieuwste versie op uw apparaat. Apple heeft voor de Mac de update macOS Monterey 12.6 en macOS Big Sur 11.7 uitgebracht. Ook voor bezitters van de laptop van Apple is het belangrijk om de nieuwste update van het besturingssysteem te installeren.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.