Menu Zoek

Wees alert op advertenties in Play Store

woensdag 10 mei 2023

Wees alert op advertenties in Play StoreAdvertenties krijgen in de Play Store steeds meer de ruimte. Niet alleen meer in de zoekresultaten, maar nu ook al bij het openen van de zoekbalk.

Als je in de Play Store op de zoekbalk tikt, verschijnen oude zoektermen en daarboven maximaal drie app-advertenties. Die worden niet gelabeld als advertentie. Bij het intypen van een nieuwe zoekterm verdwijnen ze weer. Het kan zijn dat nog niet alle gebruikers deze advertenties bij de zoekbalk zien. De verwachting is dat het langzaam meer voor zal komen.

Pas op voor misleiding

Na het tikken op de ingetypte zoekterm verschijnen de zoekresultaten. De bovenste daarvan zijn advertenties, maximaal drie. De advertenties zijn wel gelabeld, met de afkorting ‘Adv’.:

Advertentie van rekenmachine in Play Store

Let dus goed op dat u tikt op de app die u wilt en niet op een van de advertenties. Die kunnen wel goede apps zijn, maar ze staan bovenaan omdat de makers ervoor betaald hebben. Niet omdat ze de beste apps zijn of meeste downloads hebben.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.