Menu Zoek

Werk Apple-apparaten bij met beveiligingsupdate

woensdag 3 mei 2023

010217roamingApple heeft een veiligheidslek ontdekt. Daarom rolt het techbedrijf updates uit voor iPhones, iPads en Macs.

Voor iPhones en iPads gaat het om iOS 16.4.1 (a) en voor Macs om macOS 13.3.1 (a). De updates hebben door de letter (a) een andere naam dan normaal. Dit komt omdat het geen standaard update is. Verschijnt de melding voor de update in beeld? Dan klopt dat dus, het is geen spam.

Installeren

Staat het Apple-apparaat ingesteld op automatisch updaten? Dan gebeurt het updaten vanzelf. De iPad of iPhone handmatig updaten kan ook. Of lees meer over het installeren van de nieuwste versie van macOS.

Beveiligingsupdate

Apple noemt de update een Rapid Security Response. Het is een beveiligingsupdate die snel uitgebracht kan worden en alleen een veiligheidslek dicht. Het besturingssysteem wordt niet bijgewerkt. Daardoor kan je de update ook installeren terwijl je op je apparaat bezig bent.


Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.