Menu Zoek

WhatsApp beperkt doorsturen berichten

dinsdag 7 april 2020

Stuur geen nepnieuwsIn de strijd tegen nepnieuws over corona maakt WhatsApp berichten doorsturen moeilijker. Een bericht dat al vaker is doorgestuurd door anderen, kan nog maar naar één chatgesprek tegelijk gaan.

WhatsApp is voor veel mensen dé chatapp om contact te houden met anderen. De chats zijn persoonlijke gesprekken met bekenden, of groepen van families, vrienden, verenigingen of de buurt. Er gaan vaak veel berichten heen en weer. Zo sturen mensen elkaar onder meer grappige video’s. Maar ook nepberichten over corona worden de laatste weken veel doorgestuurd. Ze verspreiden zich daardoor snel.

Doorgestuurde berichten

De app wil niet meewerken aan het verspreiden van nepberichten. Daarom beperkt WhatsApp het doorsturen van berichten. Als een bericht al vaker is doorgestuurd, kunt u het nog maar naar één andere persoon of groep tegelijk sturen. Een doorgestuurd bericht is te herkennen aan een pijltje bovenin en de tekst 'Doorgestuurd'. Als een bericht heel vaak is doorgestuurd, staan er twee pijltjes bovenin. Uw zelfgemaakte teksten, foto's en filmpjes kunt u op de normale manier blijven versturen.

Meer over WhatsApp

Kijk op de pagina 'WhatsApp' voor meer informatie over de chatapp. Meer weten over het verspreiden van nepnieuws? Lees ons artikel 'Whatsapp: stuur geen nepnieuws corona door'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.