Menu Zoek

Agnes Domhof

Agnes Domhof SeniorWeb-lid Lid sinds 2010
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Agnes Domhof. Zij is sinds 2010 lid van SeniorWeb.
Agnes Domhof SeniorWeb-lid Lid sinds 2010
Wist u dat u ook tijdens het fietsen kunt navigeren met Google Maps?

Wat voor digitale apparaten hebt u, en wat doet u er zoal mee?
Mijn smartphone is voor mij onmisbaar. Daar doe ik alles mee! Bankzaken, nieuws lezen, Google Maps en WhatsApp natuurlijk... Ook staat mijn mail erop en speel ik er spelletjes mee. Wordfeud bijvoorbeeld, hartstikke leuk! Daarnaast heb ik een laptop. Op de laptop bewerk ik foto’s en maak ik ieder jaar een fotoboek.

Waarom bent u destijds lid geworden van SeniorWeb?
Ik wil graag op de hoogte blijven van de digitale ontwikkelingen. De digitale wereld interesseert mij. En ik wil niet afhankelijk zijn van mijn kinderen voor uitleg. Daarom is SeniorWeb zo ontzettend fijn! Als ik een vraag heb, word ik goed geholpen. En de tips in Enter en op de website helpen me ook goed op weg.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen?
De meeste digitale tips en inspiratie haal ik uit Enter. Er staan zoveel dingen in! Ik bewaar ze allemaal en blader regelmatig terug.

Hebt u nog een leuke digitale tip?
Omdat ik slecht ben in wegen onthouden, gebruik ik Google Maps. Wist u dat u ook tijdens het fietsen kunt navigeren met Google Maps? Zoek een route en tik op het icoon van een fiets. Klik op ‘Starten’ en de app brengt u feilloos naar het adres waar u naartoe wilt. Ook met wandelen trouwens heel handig!

Tip van de redactie: Zelf aan de slag met Google Maps? Lees de stap-voor-stapuitleg in het artikel 'Fietsroute plannen met Google Maps'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.