Menu Zoek

Alwin Nöller

Alwin Nöller SeniorWeb-lid Lid sinds 2003 Capelle aan den IJssel
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Alwin Nöller uit Capelle aan den IJssel.
Alwin Nöller SeniorWeb-lid Lid sinds 2003 Capelle aan den IJssel
Op deze manier typt u snel en simpel een umlaut!

Welke apparaten gebruikt u zoal?
We gebruik een vaste pc, laptop, tablet en een smartphone. Daar zoek ik ook graag dingen mee op. Ik leer nog steeds wel bij!

Verder fotografeer ik graag met mijn Nikon-camera. Ik fotografeer al vanaf m'n twaalfde. De laatste tijd pak ik af en toe mijn smartphone erbij, om een foto te maken, want sommige dingen zijn interessant om even gauw tussendoor te fotograferen. Ik leer zo steeds beter omgaan met mijn telefoon.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
Ik vind vooral Enter heel interessant om te lezen. Mijn kennis over digitale zaken zakt toch een beetje weg. Als ik dan Enter lees, denk ik vaak: oh ja, da's waar ook! Ik lees er allerlei handigheidjes in. Het is een heel leuk, handig tijdschrift!

Hebt u nog een leuke tip, app of website die ook handig is voor andere leden?
Mijn achternaam schrijf je met een umlaut op de o. Verbazingwekkend hoe vaak mijn naam is verhaspeld! Op een Apple-computer is het heel simpel om de umlaut te typen: gebruik de toetsencombinatie Alt+U+de betreffende letter.

Tip van de redactie: In de tip 'Snel letters met accenten typen' leggen we u uit hoe u umlauten en andere accenten kunt typen in Windows én op een Mac-computer.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.