Menu Zoek

Ankie Vissia

Ankie Vissia SeniorWeb-lid Lid sinds 2019 Tubbergen
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Ankie Vissia uit Tubbergen. Zij is sinds 2019 lid van SeniorWeb en noemt de vereniging ‘haar steun en toeverlaat’ bij digitale zaken.
Ankie Vissia SeniorWeb-lid Lid sinds 2019 Tubbergen
Neem eens een kijkje op Pinterest voor leuke, creatieve ideeën!

Welke apparaten gebruikt u zoal, en waarvoor?
Thuis heb ik een vaste pc en een laptop en tablet in één. Daarnaast gebruik ik ook een smartphone. Daar doe ik heel veel mee! Zo kijk ik nieuws via diverse apps zoals NOS, Volkskrant en Tubantia. Ook lees ik er de e-mails op en speel ik Wordfeud met mijn schoondochter en kleinzoon. Dat vind ik heel bijzonder! WhatsApp gebruik ik ook veel. Mijn kinderen wonen niet naast de deur maar zo kunnen we toch veel contact houden!

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
Voorheen kon ik altijd bij mijn zoon terecht voor digitale hulp, maar toen hij op wereldreis ging, kon dat niet meer! Uiteindelijk ben ik lid geworden van SeniorWeb voor de hulp bij computerproblemen. Een vrijwilliger heeft me geholpen om mijn printer te updaten en te verbinden met de wifi. Meneer hielp mij perfect, het koste hem best wat tijd maar het is gelukt! En mocht het probleem zich ooit weer voordoen, dan kan ik het zelf oplossen, want ik mocht meekijken met de vrijwilliger.

Hebt u nog een leuke tip voor de andere SeniorWeb-leden?
Neem eens een kijkje op Pinterest voor leuke, creatieve ideeën! Een van mijn hobby’s is quilten. Als ik inspiratie nodig heb voor het maken van een quilt, pak ik Pinterest erbij. Dit is eigenlijk een digitaal prikbord, waar je allerlei leuke, inspirerende ideeën kunt vinden voor hobby’s zoals tuinieren, koken en creatieve zaken. Pinterest reikt mij leuke ideeën aan. Op deze manier blijf ik creatief bezig!

Tip van de redactie: bent u nog niet bekend met Pinterest? In het artikel ‘Basis van Pinterest’ nemen we u stap voor stap mee in deze website. U leert een account aanmaken, een bord aanmaken, pinnen en personen of organisaties volgen. Zie het artikel 'De basis van Pinterest'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.