Menu Zoek

Annemiek Peters

Annemiek Peters Ambassadeur Lid sinds 2019 Terneuzen
  • Leren aan Huis
  • PCHulp aan Huis
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Vandaag maakt u kennis met Annemiek Peters uit Terneuzen. Zij is sinds 2019 vrijwilliger bij SeniorWeb.
Annemiek Peters Ambassadeur Lid sinds 2019 Terneuzen
  • Leren aan Huis
  • PCHulp aan Huis
Sla al uw documenten, foto’s en e-mails gestructureerd op, zodat u uw gegevens makkelijk terug kunt vinden.

1. Wat doet u als vrijwilliger bij SeniorWeb?
Sinds juni 2019 ben ik vrijwilliger bij SeniorWeb. Ik ben normaal gesproken zowel inzetbaar als PCHulp aan Huis-vrijwilliger als voor Leren aan Huis. Ik vind het erg leuk om door middel van Leren aan Huis, leden op hun eigen niveau te helpen en zaken uit te leggen. Daarvoor is soms geduld nodig, maar als iemand op deze manier verder kan en de computer begint te snappen, dan is dat de moeite zeer zeker waard. Ik ben moeder van 5 kinderen en oma van 10 kleinkinderen en ik heb jarenlang de administratie, website en boekhouding van onze VOF gedaan. Ik help leden graag om op hun Mac te werken. Ik werk zelf zowel op de iMac, als op de Macbook, iPad en de iPhone. Als hobby heb ik onder andere een opleiding DTP/grafische vormgeving en ook Webdesign gevolgd. Programma's waar ik mee werk zijn naast Office, de Adobe programma's (Photoshop, Illustrator, Indesign en Dreamweaver).

2. Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
Sla al uw gegevens, documenten, foto's en e-mails gestructureerd op. Het helpt echt door een goede structuur aan te brengen in uw mappen, zodat u weet waar uw gegevens staan op uw computer. Vindt u dat lastig? Dan ben ik, of een andere vrijwilliger, graag bereid om u te helpen!

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.