Menu Zoek

Bert Emons

Bert Emons Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2017 Breda
 • Vrijwilliger PCHulp aan Huis
 • Vrijwilliger Leren aan Huis
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Vandaag maakt u kennis met Bert Emons uit Breda. Hij is sinds 2017 vrijwilliger bij SeniorWeb.
Bert Emons Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2017 Breda
 • Vrijwilliger PCHulp aan Huis
 • Vrijwilliger Leren aan Huis
Reageren op een WhatsApp-bericht in een groepsgesprek? Dat kan ook in een privébericht!

Wat doet u als vrijwilliger?
Ik ben in 2017 begonnen als vrijwilliger voor PCHulp aan Huis en een jaar later ook als vrijwilliger voor Leren aan Huis. Naast deze activiteiten heb ik 3 SeniorWeb Leslocaties in Breda opgezet en geef ik regelmatig lezingen over actuele onderwerpen op het digitale vlak. Zelf heb ik een brede achtergrond en graag daag ik mezelf uit om de problemen van de leden van SeniorWeb op te lossen.

Ik heb ooit een man geholpen die helaas zijn vrouw was verloren en zelf weinig wist van computers en smartphones. Die man was zeer blij met de hulp. Dat is de reden waarom ik dit werk doe: andere mensen helpen, zodat ze zich staande kunnen houden in de maatschappij op het digitale vlak.

Hebt u nog een tip voor onze leden?
Als u wilt reageren op een WhatsApp-bericht in de groepsapp, denk dan eerst na of het voor de hele groep is of dat u alleen wilt reageren naar de afzender van het specifieke bericht. U kunt namelijk heel gemakkelijk privé antwoorden vanuit een groepsapp.

Voor een Android-telefoon werkt dat zo:

 • Selecteer een bericht van een ander (druk op het betreffende bericht, zodat het bericht blauw wordt).
 • Tik op de 3 puntjes rechtsboven en tik op Privébericht.
 • Typ en verstuur het privébericht, alleen de ontvanger krijgt deze.

Tip van de redactie: In de tip 'Privébericht sturen vanuit WhatsApp-groepsgesprek' leest u de stap-voor-stap-uitleg mét schermafbeeldingen. In de tip worden de stappen uitgelegd voor een Android-telefoon en voor de iPhone.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.