Menu Zoek

Carlos Botero

Carlos Botero Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2019 Eindhoven
  • PCHulp-vrijwilliger
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Carlos Botero. Hij is sinds 2019 vrijwilliger bij SeniorWeb.
Carlos Botero Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2019 Eindhoven
  • PCHulp-vrijwilliger
Houd belangrijke zaken, zoals inlognamen en wachtwoorden, bij in een boekje!

Wat doet u als vrijwilliger bij SeniorWeb?
Ik ben actief als PCHelper. Na ruim een jaar als vrijwilliger bij SeniorWeb te hebben gewerkt, heb ik ruim zestig mensen hulp aan huis kunnen bieden. Dit heb ik met veel plezier gedaan. Het geeft me een goed gevoel wanneer ik mensen kan helpen als ze zijn vastgelopen. Soms help ik met het installeren van een nieuwe laptop, printer of ander apparaat. Andere keren is mijn hulp gevraagd voor uitleg van bepaalde computerprogramma's en applicaties.

Helaas heeft de hulp, vanwege corona, enkele maanden stilgelegen. Gelukkig heb ik al een paar mensen kunnen helpen, ook op afstand.

Naast het oplossen van de problemen merk ik dat de SeniorWeb-leden het ook erg waarderen als ik een praatje met ze maak. Ook kan ik ze geruststellen dat men niet de enige is die de digitale revolutie lastig vindt.

Hebt u nog een tip voor SeniorWeb-leden?
Gebruik een boekje voor het bijhouden van belangrijke zaken zoals inlognaam, wachtwoorden en toegangscodes van bijvoorbeeld uw modem (voor internet en wifi), uw e-mail en internetprovider. Zo hebt u deze gegevens gemakkelijk bij de hand als u ze nodig hebt. Verandert er een wachtwoord? Pas het dan ook meteen aan in het boekje.

Tip: een boekje waarin u gemakkelijk al uw wachtwoorden kunt bijhouden, is het Wachtwoorden Logboek. Dit boekje schaft u voor slechts € 12,00 aan in de SeniorWeb Webwinkel.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.