Menu Zoek

Claudy Greijn

Claudy Greijn Ambassadeur Actief sinds 2014 Woont in Tegelen
  • Medewerker Leslocatie
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. In dit artikel maakt u kennis met Claudy Greijn uit Tegelen. Zij is sinds 2014 Ambassadeur van SeniorWeb.
Claudy Greijn Ambassadeur Actief sinds 2014 Woont in Tegelen
  • Medewerker Leslocatie
Gebruik uw Google-account om een back-up te maken van alle gegevens op uw Android-telefoon.

Wat doet u als Ambassadeur?

Ik ben medewerker van de SeniorWeb-leslocatie in Tegelen. Met mijn 49 jaar ben ik de jongste vrijwilliger daar, maar dat wil in geen geval zeggen dat de rest van mijn collega's minder fit en enthousiast is onze kennis over te dragen. Ik geef cursussen in Windows 10, samen met Jos Jacobs. Aan het einde van de cursus staat 'ons klasje' altijd te glimmen van trots als zij hun certificaat in ontvangst mogen nemen!

Ook geef ik één-op-één-les, waar ik enorm veel plezier aan beleef. Mensen kunnen dan persoonlijke hulp krijgen over telefoon, tablet en laptop. Zij geven het tempo van de uitleg aan en ik pas me daaraan aan. Als cursisten na een uurtje tevreden en trots de deur uitgaan doet hun dat goed, maar mij ook.

Hebt u nog een tip voor onze leden?

Een Android-telefoon heeft de mogelijkheid nieuwe contacten op de simkaart, het toestel zelf óf op de Google-account te zetten. Ik raad u aan bij het invullen van de gegevens van een nieuw contactpersoon altijd op te letten dat u uw nieuwe contact opslaat op uw mailaccount van Google. Om allerlei redenen kan uw telefoon namelijk onbruikbaar worden. Denk aan valschade of waterschade. Waarschijnlijk hebt u dan een nieuwe telefoon nodig. Alle gegevens staan dan al opgeslagen in uw Google-account. Zodra u een nieuw Android-toestel hebt gekocht, zal Google al de gegevens van de laatste back-up overzetten naar de nieuwe telefoon.

Lees in dit artikel hoe u te werk gaat: Back-up maken op Android-apparaten

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.