Menu Zoek

Cor van de Weem

Cor van de Weem SeniorWeb-lid Lid sinds 2017 Mill
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Cor van de Weem uit Mill. Hij is sinds 2017 lid van SeniorWeb.
Cor van de Weem SeniorWeb-lid Lid sinds 2017 Mill
Kijk eens op Pinterest! Daar staat zoveel leuks op. Laat u verrassen en inspireren!

Wat voor digitale apparaten hebt u, en wat doet u er zoal mee?
Ik gebruik een vaste pc, hier staan duizenden foto’s op, want fotografie is een hobby van me. Daarnaast heb ik een laptop en smartphone. Ik doe er van alles mee: Pinterest, nieuwsapps, sportnieuws lezen, Buienradar checken... En natuurlijk WhatsApp! Ik whatsapp heel veel met mijn kleinkinderen. En ik zit ook op Snapchat met mijn kleinkinderen.

Waarom bent u destijds lid geworden van SeniorWeb?
Ik ben lid geworden omdat jullie zoveel nuttige informatie geven over digitale ontwikkelingen. Ook heb ik al vaak gebruik gemaakt van PCHulp, meerdere keren is een vrijwilliger bij mij thuis geweest. Hij weet veel over computer te vertellen en lost al mijn problemen op. Ook in mijn woonplaats Mill kan ik altijd bij SeniorWeb-vrijwilligers terecht in het Senioren Hobby Centrum. Heel prettig!

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen?
Laatst kon ik geen mails meer lezen in Outlook. Dagenlang heb ik zelf geprobeerd het op te lossen. Maar nadat ik er lang mee had gestoeid, kreeg ik het nog steeds niet voor elkaar. SeniorWeb-vrijwilliger Jan Peters heeft het toen helemaal voor me opgelost. Zo netjes! Hij denkt heel goed mee en is heel vakkundig.

Hebt u nog een leuke digitale tip?
Kijk eens op Pinterest! Daar staat zoveel leuks op. Laat u verrassen en inspireren! Ik gebruik het zelf als inspiratie voor mijn glas-in-loodhobby. Verveelt u zich? Dan is Pinterest dé plek om nieuwe ideeën op te doen. Zelfs voor senioren!

Tip van de redactie: Pinterest is een digitaal prikbord waar gebruikers ideeën op kunnen ‘pinnen’. Wilt u kennismaken met Pinterest? Lees het artikel ‘Basis van Pinterest’ en ga zelf creatief aan de slag.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.