Menu Zoek

Corry Bax

Corry Bax SeniorWeb-lid Lid sinds 2016 Woont in Dordrecht
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Corry Bax uit Dordrecht.
Corry Bax SeniorWeb-lid Lid sinds 2016 Woont in Dordrecht
Ik heb SeniorWeb om op terug te vallen als er een probleem is!

Welke apparaten gebruikt u allemaal, en waar gebruikt u deze apparaten voor?
Mijn vaste computer gebruik ik voor mijn werk als medium. Mensen kunnen via een website contact met mij leggen en ik beantwoord dan hun vragen. Daarnaast gebruik ik graag de tablet. Die neem ik mee op vakantie naar Benidorm, zodat ik via Facebook contact kan houden met vrienden en familie. En ik heb een andere tablet in mijn nachtkastje liggen. Als ik niet kan slapen, ga ik 's nachts de krant lezen. Ook heb ik een smartphone die ik maar weinig gebruik. Ik heb deze vooral gekocht om bereikbaar te zijn.'

Waar heeft SeniorWeb u mee geholpen?
'Ik ben heel blij met SeniorWeb als hulp. Als ik geen uitleg krijg van iemand, moet ik het namelijk zelf uitvogelen en dat vind ik vreselijk. Ik heb een leuke camera en daar maak ik af en toe ook filmpjes mee. PCHulp van SeniorWeb heeft me toen geholpen om de filmpjes op de laptop te krijgen, daar was ik erg blij mee.

Als ik een probleem heb, schrijf ik SeniorWeb en krijg ik antwoord. Soms word ik moe van alle veranderingen in de digitale wereld. Ik heb SeniorWeb om op terug te vallen als er een probleem is!'

Hebt u nog een leuke tip, app of website die ook handig is voor andere leden?
'Zoals ik al vertelde, maak ik wel eens filmpjes met mijn camera. Het lukte me eerder niet om de filmpjes op mijn laptop te zetten. Met de converter Freemake kan ik filmpjes online omzetten van het ene naar het andere bestandsformaat. Dit kan ik iedereen aanraden!'

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.