Menu Zoek

Dees Gerrits

Dees Gerrits Ambassadeur Ambassadeur sinds 2014 Leusden
 • Coördinator leslocatie
 • Docent leslocatie
 • Lid jury fotowedstrijd
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Vandaag maakt u kennis met Dees Gerrits uit Leusden. Hij is sinds 2014 vrijwilliger bij SeniorWeb.
Dees Gerrits Ambassadeur Ambassadeur sinds 2014 Leusden
 • Coördinator leslocatie
 • Docent leslocatie
 • Lid jury fotowedstrijd
Kies bij het maken van een foto eens voor een ander standpunt: juist lager of hoger dan ooghoogte!

Wat doet u als vrijwilliger?
Amersfoort beschikt over diverse leslocaties van SeniorWeb. Bij alle locaties ben ik de afgelopen vijf jaar in meer of mindere mate betrokken geweest. Momenteel ben ik actief bij de leslocatie 'Het Eemhuis' dat onder andere de hoofdvestiging is van de regionaal opererende bibliotheek Eemland. Samen met een medewerkster van de bibliotheek en een collega-vrijwilligster coördineer ik de cursussen en het inloopspreekuur 'Digitaal Hulpplein'. Naast dit organisatorische deel van het vrijwilligerswerk vind ik het ook erg leuk om contact met de cursisten te hebben. Als (reserve)docent voor de tablet- en smartphonecursussen houd ik zo voeling met de wensen en behoeften van de mensen waarvoor je het allemaal doet.

Hebt u nog een leuke tip voor onze leden?
Met een achtergrond in de professionele fotografie geef ik natuurlijk graag een beeldgerelateerde tip. Iedereen 'kijkt' en registreert wat er voor hun ogen gebeurt. De serieuze fotograaf 'ziet' wat hij of zij wil vastleggen. Door je standpunt wat hoger of juist lager dan ooghoogte te kiezen steekt de opname al gauw boven het gemiddelde kiekje uit. Wanneer je iets in de voorgrond van je opname mee kunt nemen krijgt je foto meteen een aansprekende dieptewerking.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.