U bent hier: Home Over SeniorWeb Uit de vereniging Floor Roest
Interview

Floor Roest

Floor RoestGeef uw apparaat de tijd om updates uit te voeren. Laat hem daarom één keer in de 14 dagen een paar uur aan staan.

Actief sinds 2014

  • Woonplaats: Nederhorst den Berg
  • Functies: PCHulp aan Huis, PCHulp per Telefoon, PCHulp op Afstand
Floor Roest
Naar alle interviews
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Wat doet u als Ambassadeur?
'Na mijn pensionering wilde ik nog wat gaan doen met mijn kennis van automatisering. Zo kwam ik in aanraking met SeniorWeb. Ik ben bij SeniorWeb begonnen als PCHelper per telefoon in december 2014. In de loop der jaren ben ik ook hulp aan huis en hulp op afstand gaan doen.

'Ik heb veel respect voor onze oudere leden die erg hun best doen om toch digitaal te gaan. Ik vind het fijn om deze mensen te kunnen helpen met de digitale wereld. Met name bij hulp aan huis kom je van alles tegen: van pc tot televisie. Ik probeer altijd de problemen met de mensen samen op te lossen. Buiten technische zaken is ook het uitleggen hoe bijvoorbeeld Windows of DigiD werkt erg leuk. Eigenlijk een beetje lesgeven!'

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
'Vaak ontstaan problemen met de computer doordat standaard updates niet of niet goed zijn uitgevoerd. Bij navraag bij onze leden kom ik erachter dat zij de computer alleen even gebruiken om bijvoorbeeld hun e-mail te bekijken, en daarna de computer weer uitzetten. Hierdoor krijgen de systemen geen tijd om de updates uit te voeren. Laat daarom de computer één keer in de 14 dagen een paar uur aanstaan.

'Andersom gebeurt het ook dat men de computer altijd laat aan staan. Dat is niet alleen zonde is van het stroomverbruik. Ook is het beter de computer uit te schakelen waardoor het geheugen weer wordt vrijgegeven. Dit geldt ook voor tablet en de smartphone. Herstart ook deze één keer in de week.'

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

Aanmelden
naar boven