Menu Zoek

Floor Roest

Floor Roest Ambassadeur Actief sinds 2014 Nederhorst den Berg
 • PCHulp aan Huis
 • PCHulp per Telefoon
 • PCHulp op Afstand
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te leren kennen. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Maak kennis met Floor Roest, actief bij ledendienst PCHulp.
Floor Roest Ambassadeur Actief sinds 2014 Nederhorst den Berg
 • PCHulp aan Huis
 • PCHulp per Telefoon
 • PCHulp op Afstand
Geef uw apparaat de tijd om updates uit te voeren. Laat hem daarom één keer in de 14 dagen een paar uur aan staan.

Wat doet u als Ambassadeur?
'Na mijn pensionering wilde ik nog wat gaan doen met mijn kennis van automatisering. Zo kwam ik in aanraking met SeniorWeb. Ik ben bij SeniorWeb begonnen als PCHelper per telefoon in december 2014. In de loop der jaren ben ik ook hulp aan huis en hulp op afstand gaan doen.

'Ik heb veel respect voor onze oudere leden die erg hun best doen om toch digitaal te gaan. Ik vind het fijn om deze mensen te kunnen helpen met de digitale wereld. Met name bij hulp aan huis kom je van alles tegen: van pc tot televisie. Ik probeer altijd de problemen met de mensen samen op te lossen. Buiten technische zaken is ook het uitleggen hoe bijvoorbeeld Windows of DigiD werkt erg leuk. Eigenlijk een beetje lesgeven!'

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
'Vaak ontstaan problemen met de computer doordat standaard updates niet of niet goed zijn uitgevoerd. Bij navraag bij onze leden kom ik erachter dat zij de computer alleen even gebruiken om bijvoorbeeld hun e-mail te bekijken, en daarna de computer weer uitzetten. Hierdoor krijgen de systemen geen tijd om de updates uit te voeren. Laat daarom de computer één keer in de 14 dagen een paar uur aanstaan.

'Andersom gebeurt het ook dat men de computer altijd laat aan staan. Dat is niet alleen zonde is van het stroomverbruik. Ook is het beter de computer uit te schakelen waardoor het geheugen weer wordt vrijgegeven. Dit geldt ook voor tablet en de smartphone. Herstart ook deze één keer in de week.'

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.