Menu Zoek

Frans van Wees

Frans van Wees SeniorWeb-lid Lid sinds 2010 Steenwijk
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Frans van Wees uit Steenwijk.
Frans van Wees SeniorWeb-lid Lid sinds 2010 Steenwijk
Met het programma Calibre kunt u e-books aanschaffen en op een digitale boekenplank plaatsen.

Welke apparaten gebruikt u allemaal, en waar gebruikt u deze apparaten voor?
Ik gebruik een smartphone, een tablet en een laptop. Ach, wat doe ik niet met deze apparaten? Met de smartphone telefoneer ik en ben ik actief op WhatsApp. Op mijn tablet lees ik de krant, bekijk ik het nieuws en zit ik op Facebook. De laptop gebruik ik voor zaken als de administratie en brieven schrijven. En daar volg ik SeniorWeb mee! De nieuwsbrieven van SeniorWeb sla ik op in een speciaal mapje. Als er een onderwerp is waar ik iets meer over wil weten, kan ik het daar opzoeken.

Waar heeft SeniorWeb u mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
Door SeniorWeb heb ik leren omgaan met Windows 10. Ik heb jaren een laptop gehad waar Windows Vista op stond. Maar op een gegeven moment werd Vista uitgefaseerd. Toen werd het tijd voor Windows 10 op een nieuwe laptop. Ik zat min of meer met mijn handen in het haar! Zo vertrouwd was ik met Vista! Ik kocht boeken over Windows 10, maar dat hielp niet. Toen ik nog werkte, kon ik bij collega's en stagiaires terecht met vragen. Maar nu was ik alleen. En ik had het idee dat er veel meer in Windows 10 zat dan ik eruit haalde. Toen heb ik contact gezocht met SeniorWeb Meppel. Ik ben een cursus gaan doen bij een vrijwilliger die álles van Windows 10 wist. Ik heb er een hoop plezier aan beleefd én heel veel van geleerd.

Hebt u nog een leuke tip, app of website die ook handig is voor andere leden?
Met het programma Calibre kunt u e-books aanschaffen en op een digitale boekenplank plaatsen. Daar maak ik heel veel gebruik van. Ik vind het een uitkomst!

Tip van de redactie: lees in het artikel 'Calibre gebruiken' de uitleg over hoe u met Calibre werkt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.