U bent hier: Home Over SeniorWeb Uit de vereniging Hans Breemans

Hans Breemans

Interview

Hans BreemansGebruik CCleaner om uw computer op te schonen en sneller te maken.

Vrijwilliger sinds 2015

  • Woonplaats: Teeffelen
  • Functies: Coördinator leslocatie
Hans Breemans
Naar alle interviews
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
In 2013 ben ik met pensioen gegaan. Toen ik een advertentie in de krant zag met ‘iPad-instructeurs gezocht!, leek me dat erg leuk. Toen was het nog een project van een welzijnsorganisatie. Vanaf 2015 ben ik er communicatieadviseur. In 2016 sloten we ons aan bij SeniorWeb, want dat biedt veel voordelen. In 2017 werden we zelfstandig en richtten we Stichting Digibuurt op. Daar ben ik nu voorzitter van. En we zijn nog steeds een leslocatie van SeniorWeb.

We hebben meer dan toegewijde 35 vrijwilligers! Daar ben ik erg trots op. Het voelt als één grote familie. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit.

Wij geven vooral één op één les. Je smeedt dan een hele leuke band met de cursist. Ik geef ook nog regelmatig één op één les over allerlei onderwerpen: Windows, iPad, iPhone, Android... Ik laat me verrassen door de hulpvraag van de cursist.

Hebt u nog een leuke anekdote over uw vrijwilligerswerk bij SeniorWeb?
Ik heb eens een vrouw van in de 80 jaar geholpen. Zij wilde leren sms’en. Ze was weduwe en ze wilde contact houden met haar vriendinnen. Ik vroeg haar of ze niet wilde leren whatsappen. Maar nee, ze wilde per se sms’en. Dus ik heb haar dat geleerd. Bleek haar hele vriendenkring tóch op WhatsApp te zitten! Maar die dame had geen internet in haar flat. Ik heb haar toen geadviseerd over een internetabonnement. En vanaf die tijd is mevrouw in de zevende hemel met haar WhatsApp! Ze is nu 85 en ze appt erop los. Alles deelt ze met haar vriendinnen en de fotootjes vliegen heen en weer.

Welke handige digitale tip wilt u de lezers meegeven?
Gebruik CCleaner om uw computer op te schonen en sneller te maken. CCleaner biedt een gratis programma, dat is meer dan voldoende. Het programma loopt het hele systeem door en ruimt alles op wat niet nodig is. Cookies bijvoorbeeld. Het programma laat u zien welke cookies er allemaal op staan. Het geeft u dan de keuze welke u wilt houden, en welke weg mogen. CCleaner werkt heel intuïtief en snel!

Tip van de redactie: zelf een grote schoonmaak houden met CCleaner? Lees hier hoe u het programma downloadt en gebruikt in het artikel 'Computer opschonen met CCleaner'.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

Aanmelden
naar boven