Menu Zoek

Hans Breemans

Hans Breemans Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2015 Teeffelen
  • Coördinator leslocatie
Bij SeniorWeb zetten ongeveer 2.800 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Hans Breemans uit Teeffelen. Hij is sinds 2015 coördinator van de SeniorWeb Leslocatie DigiBuurt in Oss.
Hans Breemans Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2015 Teeffelen
  • Coördinator leslocatie
Gebruik CCleaner om uw computer op te schonen en sneller te maken.

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
In 2013 ben ik met pensioen gegaan. Toen ik een advertentie in de krant zag met ‘iPad-instructeurs gezocht!, leek me dat erg leuk. Toen was het nog een project van een welzijnsorganisatie. Vanaf 2015 ben ik er communicatieadviseur. In 2016 sloten we ons aan bij SeniorWeb, want dat biedt veel voordelen. In 2017 werden we zelfstandig en richtten we Stichting Digibuurt op. Daar ben ik nu voorzitter van. En we zijn nog steeds een leslocatie van SeniorWeb.

We hebben meer dan toegewijde 35 vrijwilligers! Daar ben ik erg trots op. Het voelt als één grote familie. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit.

Wij geven vooral één op één les. Je smeedt dan een hele leuke band met de cursist. Ik geef ook nog regelmatig één op één les over allerlei onderwerpen: Windows, iPad, iPhone, Android... Ik laat me verrassen door de hulpvraag van de cursist.

Hebt u nog een leuke anekdote over uw vrijwilligerswerk bij SeniorWeb?
Ik heb eens een vrouw van in de 80 jaar geholpen. Zij wilde leren sms’en. Ze was weduwe en ze wilde contact houden met haar vriendinnen. Ik vroeg haar of ze niet wilde leren whatsappen. Maar nee, ze wilde per se sms’en. Dus ik heb haar dat geleerd. Bleek haar hele vriendenkring tóch op WhatsApp te zitten! Maar die dame had geen internet in haar flat. Ik heb haar toen geadviseerd over een internetabonnement. En vanaf die tijd is mevrouw in de zevende hemel met haar WhatsApp! Ze is nu 85 en ze appt erop los. Alles deelt ze met haar vriendinnen en de fotootjes vliegen heen en weer.

Welke handige digitale tip wilt u de lezers meegeven?
Gebruik CCleaner om uw computer op te schonen en sneller te maken. CCleaner biedt een gratis programma, dat is meer dan voldoende. Het programma loopt het hele systeem door en ruimt alles op wat niet nodig is. Cookies bijvoorbeeld. Het programma laat u zien welke cookies er allemaal op staan. Het geeft u dan de keuze welke u wilt houden, en welke weg mogen. CCleaner werkt heel intuïtief en snel!

Tip van de redactie: zelf een grote schoonmaak houden met CCleaner? Lees hier hoe u het programma downloadt en gebruikt in het artikel 'Computer opschonen met CCleaner'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.