Menu Zoek

Hans Groos

Hans Groos Ambassadeur Lid sinds 2019 Oostzaan
  • PCHulp aan Huis-vrijwilliger
  • Leren aan Huis-vrijwilliger
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Vandaag maakt u kennis met Hans Groos uit Oostzaan. Hij is sinds 2019 vrijwilliger bij SeniorWeb.
Hans Groos Ambassadeur Lid sinds 2019 Oostzaan
  • PCHulp aan Huis-vrijwilliger
  • Leren aan Huis-vrijwilliger
Maak altijd een back-up van uw waardevolle bestanden op een andere plek!

Wat doet u als vrijwilliger bij SeniorWeb?
Naast PCHulp aan Huis ben ik ook actief bij Leren aan Huis in de regio Zaanstad. Als ik naar leden toe ga, dan laat ik de auto het liefst thuis staan. Omdat het goed voor het milieu is, maar natuurlijk ook voor de beweging. De vragen die ik krijg zijn erg verschillend, dat maakt het werk leuk en afwisselend. En soms gaat de vraag niet over de computer. Zo kwam ik laatst bij een lid die vroeg of ik zijn radio kon aansluiten. De leden die ik bezoek zijn altijd vriendelijk en je merkt vaak dat ze het fijn vinden dat ze iemand op bezoek krijgen. Hulp en een luisterend oor geeft ze veel voldoening. En daardoor haal ik er ook veel voldoening uit!

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
Het valt me steeds meer op dat er veel persoonlijke bestanden op de Smartphone en tablet staan, maar dat hier niet altijd een back-up van wordt gemaakt. Voor de Smartphone en Tablet kan hiervoor de Cloud gebruikt worden. Om verlies te voorkomen kunt u het beste een kopie van uw foto's, belangrijke documenten, video's en muziek opslaan op een externe schijf. Het is niet duur om die aan te schaffen en heel zinvol. Hoe u moet back-uppen kunt u hier nalezen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.