Menu Zoek

Henny Ruijs-Duits

Henny Ruijs-Duits SeniorWeb-lid Lid sinds 2018 Garderen
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Henny Ruijs-Duits uit Garderen.
Henny Ruijs-Duits SeniorWeb-lid Lid sinds 2018 Garderen
Neem eens een kijkje in de groepen van Facebook!

In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Henny Ruijs-Duits uit Garderen.

Welke apparaten gebruikt u zoal?
Ik gebruik een laptop en smartphone. Ik heb ook een tablet, maar die gebruik ik niet zoveel meer. Die is verdrongen door de smartphone, die ik nu het vaakst gebruik! Ik WhatsApp ermee en zit vaak op Facebook. Vooral in groepen van Facebook: ik heb logeerhonden als hobby en praat graag met andere hondenliefhebbers in speciale groepen op Facebook.

Daarnaast maak ik graag foto's. Ook van de logeerhonden! Ik maak regelmatig webfotoalbums. De links van die albums deel ik met de baasjes van de logeerhonden.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
SeniorWeb-vrijwilliger Dick Keur heeft mij heel goed geholpen. De harde schijf van mijn computer werkte niet goed meer. Toen heb ik een laptop aangeschaft, waar meneer Keur de schijf naar heeft overgezet. Ook heeft hij al mijn foto's naar een externe harde schijf gekopieerd en allerlei programma's geüpdatet. Nu loopt mijn laptop als een zonnetje!

Ik kan wel uren in een boekje lezen hoe ik het apparaat moet bedienen, maar dat werkt niet goed voor mij. Daarom vind ik het zo fijn dat SeniorWeb vrijwilligers heeft die mij kunnen helpen!

Hebt u nog een leuke tip, app of website die ook handig is voor andere leden?
Ik raad de leden van SeniorWeb aan om eens een kijkje te nemen in de groepen van Facebook. Groepen zijn afgesloten onderdelen van Facebook, waar gelijkgestemde mensen lid van worden om met elkaar te praten over een bepaald onderwerp. Ik ben lid van enkele groepen die specifiek over honden gaan. Daar kan ik praten en foto's uitwisselen met andere hondenliefhebbers.

Zo bereikt u de groepen:

  • Ga naar de startpagina op Facebook.
  • Klik in het menu aan de linkerkant op Groepen. Het overzicht van groepen opent.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.