Menu Zoek

Ineke Merkus

Ineke Merkus SeniorWeb-lid Lid sinds 2019 Elst
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over wat zij online doen en hoe zij gebruikmaken van hun SeniorWeb-lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Ineke Merkus. Zij is sinds 2019 lid van SeniorWeb.
Ineke Merkus SeniorWeb-lid Lid sinds 2019 Elst
Beluister eens een boek om te ontspannen!

Wat voor apparaten gebruikt u zoal?
Mijn desktop computer staat boven, die gebruik ik weinig. Ik heb een laptop, die gebruik ik behoorlijk vaak. Daarnaast is er een iPad, maar vooral voor als mijn kleinkinderen er zijn. Dan spelen ze er spelletjes op en kijken er filmpjes mee. Mijn iPhone is mijn favoriet: daar doe ik het meeste mee. Die heb ik altijd bij de hand. Appen, mailen, dingen opzoeken, internetbankieren, muziek, podcasts en audioboeken luisteren… Dat doe ik allemaal met mijn smartphone.

Wat hebt u van SeniorWeb geleerd/wat hebt u aan SeniorWeb gehad?
Mijn eerste ervaring met SeniorWeb is uitstekend geweest. Vrijwilliger Piet van der Sluis is tweemaal bij mij aan huis geweest en heeft mij op een voortreffelijke manier geholpen met verschillende problemen en vragen bij het in gebruik nemen van mijn nieuwe laptop. Ook het hardnekkige probleem om de printer draadloos te verbinden met de laptop heeft hij later alsnog via Teamviewer opgelost. En daarna heeft hij me zelfs nog gebeld met wat aanvullende tips.

Ik had mij geen betere en vriendelijker helper kunnen wensen! Hij heeft me op een heldere en deskundige manier uitleg gegeven met heel veel geduld en vooral ook vertrouwen en geruststelling. Ik had vanaf het begin het gevoel bij hem in goede handen te zijn en dat gevoel is volledig terecht gebleken. Hij heeft tijd noch moeite bespaard om mij te helpen en ik ben dan ook meer dan tevreden met zijn hulp. Hij was voor mij echt een redder in nood en ik ben hem daar heel dankbaar voor. Ik hoop dat de heer Van der Sluis nog lang plezier houdt in zijn werk bij SeniorWeb en nog veel mensen helpt op dezelfde positieve en vriendelijke manier als hij mij geholpen heeft.

Of u nog een leuke digitale tip hebt voor andere senioren?
Ik ben erg gecharmeerd van luisterboeken. Vooral poëziebundels, gelezen door de dichter zelf, zijn een feest om naar te luisteren. ’s Avonds in bed vind ik het heerlijk om een paar hoofdstukken van een boek te beluisteren. Dat is voor mij echt ontspannen.

Tip van de redactie: Wilt u ook eens ontspannen met een luisterboek, maar weet u niet hoe dat moet? Lees de stap-voor-stapuitleg in het artikel ‘Hoe kom ik aan luisterboeken?’.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.