Menu Zoek

Jeanne de Bont - van der Schoot

Jeanne de Bont - van der Schoot SeniorWeb-lid Lid sinds 2003 Tilburg
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Jeanne de Bont – van der Schoot uit Tilburg. Zij is sinds 2003 lid van SeniorWeb.
Jeanne de Bont - van der Schoot SeniorWeb-lid Lid sinds 2003 Tilburg
Niemand in de buurt om een spelletje mee te doen? Speel dan gratis online spelletjes!

Welke apparatuur gebruikt u zoal? En wat doet u er zoal mee?
Ik heb een digitale camera, gebruik een smartphone Galaxy A40, een vaste pc, een Galaxy-tablet en een e-reader van Kobo. Op mijn smartphone gebruik ik allerlei leuke apps, zoals de digitale krant, WhatsApp, internetbankieren, Facebook en YouTube. Ook vind ik het erg leuk om te videobellen!

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
In november 2020 vierde ik mijn 94e verjaardag. Je zou het niet denken, maar het was een geweldige dag. Niet te geloven in deze coronatijd! Op de dag zelf kreeg ik overdag mondjesmaat aan bezoek: mijn kinderen kwamen om de beurt langs. Maar ‘s avonds, nadat ik bij een van mijn dochters had gegeten, nodigde mijn schoonzoon mij uit om iets te komen bekijken op de computer. We gingen die avond beeldbellen met maar liefst 24 kinderen, kleinkinderen en partners. Zij kwamen overal vandaan, zelfs Spanje was vertegenwoordigd! We hebben een uur lang met elkaar gesproken.

En dankzij SeniorWeb was ik van alles op de hoogte wat het beeldbellen betreft. Als ik iets niet weet, is SeniorWeb voor mij de grote vraagbaak!

Hebt u nog een leuke tip voor de andere SeniorWeb-leden?
Ik speel graag online spelletjes. Dat raad ik andere SeniorWeb-leden ook aan!

Tip van de redactie: we hebben de leukste spelletjes voor pc, smartphone en tablet op een rijtje voor u gezet in het artikel 'Populaire spelletjes voor pc en tablet'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.