U bent hier: Home Over SeniorWeb Uit de vereniging Joop van der Straaten

Joop van der Straaten

Interview

Joop van der StraatenHet knipprogramma van Windows is een geweldig hulpmiddel om uw documenten en presentaties van afbeeldingen te voorzien.

Vrijwilliger sinds 2018

  • Woonplaats: Gendt
  • Functies: Vrijwilliger leslocatie, Vrijwilliger PCHulp, Vrijwilliger Leren aan Huis
Joop van der Straaten
Naar alle interviews
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
Sinds 2018 werk ik met veel plezier als docent bij de SeniorWeb Leslocaties Bemmel en Huissen in de gemeente Lingewaard. Daarnaast ben ik ook actief voor PCHulp en Leren aan Huis, zowel voor SeniorWeb als voor de digitale hulplijn van onze bibliotheek Gelderland Zuid. Voor de SeniorWeb Leslocaties verzorg ik elk halfjaar het overzicht van het cursusaanbod. De lessen en workshops die ik verzorg gaan vooral over Windows en Android. Hiervoor maak ik de lesstof voor de deelnemers zelf en gebruik ik ook PowerPointpresentaties om de lesstof toe te lichten.

Hebt u nog een leuke digitale tip?
In de cursussen die ik geef maak ik graag en vaak gebruik van het knipprogramma van Windows. Dat is dan ook de tip die ik hier wil geven! Het knipprogramma is een geweldig hulpmiddel om uw documenten en presentaties van afbeeldingen te voorzien. Je kunt hiermee van elk scherm van uw laptop schermafbeeldingen maken op elk gewenst formaat. Dus óók van de browser en allerlei andere apps die u gebruikt.

Zelf aan de slag met het knipprogramma? Dat kan! Klik voor de uitleg voor Windows 11: 'Knipprogramma in Windows 11' of Windows 10: 'Knippen en aantekenen-app in Windows 10'

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

Aanmelden
naar boven