Menu Zoek

Joop van der Straaten

Joop van der Straaten Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2018 Gendt
 • Vrijwilliger leslocatie
 • Vrijwilliger PCHulp
 • Vrijwilliger Leren aan Huis
Bij SeniorWeb zetten zo’n 2.800 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Joop van der Straaten uit Gendt. Hij is sinds 2018 vrijwilliger van SeniorWeb.
Joop van der Straaten Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2018 Gendt
 • Vrijwilliger leslocatie
 • Vrijwilliger PCHulp
 • Vrijwilliger Leren aan Huis
Het knipprogramma van Windows is een geweldig hulpmiddel om uw documenten en presentaties van afbeeldingen te voorzien.

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
Sinds 2018 werk ik met veel plezier als docent bij de SeniorWeb Leslocaties Bemmel en Huissen in de gemeente Lingewaard. Daarnaast ben ik ook actief voor PCHulp en Leren aan Huis, zowel voor SeniorWeb als voor de digitale hulplijn van onze bibliotheek Gelderland Zuid. Voor de SeniorWeb Leslocaties verzorg ik elk halfjaar het overzicht van het cursusaanbod. De lessen en workshops die ik verzorg gaan vooral over Windows en Android. Hiervoor maak ik de lesstof voor de deelnemers zelf en gebruik ik ook PowerPointpresentaties om de lesstof toe te lichten.

Hebt u nog een leuke digitale tip?
In de cursussen die ik geef maak ik graag en vaak gebruik van het knipprogramma van Windows. Dat is dan ook de tip die ik hier wil geven! Het knipprogramma is een geweldig hulpmiddel om uw documenten en presentaties van afbeeldingen te voorzien. Je kunt hiermee van elk scherm van uw laptop schermafbeeldingen maken op elk gewenst formaat. Dus óók van de browser en allerlei andere apps die u gebruikt.

Zelf aan de slag met het knipprogramma? Dat kan! Klik voor de uitleg voor Windows 11: 'Knipprogramma in Windows 11' of Windows 10: 'Knippen en aantekenen-app in Windows 10'

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.