Menu Zoek

Lia Borgs

Lia Borgs Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2019 Vlissingen
  • Coördinator leslocatie
Bij SeniorWeb zetten circa 2.800 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Lia Borgs uit Vlissingen. Zij is sinds 2019 vrijwilliger van SeniorWeb.
Lia Borgs Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2019 Vlissingen
  • Coördinator leslocatie
Bent u nog onbekend met digitale apparaten? Oefen dan via oefenen.nl!

Wat doet u als vrijwilliger bij SeniorWeb?
Ik ben vrijwilliger bij de SeniorWeb Leslocatie De Herberg in Vlissingen. Daar ben ik locatiecoördinator. De Herberg is de “huiskamer” van de kerk, een open en uitnodigende plek waar iedereen even kan binnenlopen om op verhaal te komen en anderen te ontmoeten. Wij ontvangen elke vrijdagmiddag een groep ouderen in ons Digiwijzercafé. Onze vrijwilligers beantwoorden vragen over het gebruik van smartphone en tablets. De ene week bespreken we onderwerpen over iOS, de andere week Android. We proberen steeds hun kennis uit te breiden met een gekozen onderwerp.

Hebt u nog een leuke anekdote over uw vrijwilligerswerk bij SeniorWeb?
In verband met de coronamaatregelen maken we nu vooral privé-afspraken thuis om senioren te helpen met hun digitale vragen. Dat wordt erg gewaardeerd door de mensen. Zo zie je ook veel sneller wat hun problemen zijn met het gebruik van smartphone en tablet. Vragen over energielabels, CoronaCheck-app en DigiD kwamen veel voor. En ook internetbankieren blijft een uitdaging voor senioren.

Hebt u nog een leuke digitale tip?
Bent u nog onbekend met digitale apparaten? Oefen dan via oefenen.nl! Onder het kopje ‘Computer en internet’ vindt u alle oefenprogramma’s om te leren werken met computer en internet.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.