Menu Zoek

Lia Winkelman

Lia Winkelman Ambassadeur Vrijwilliger sinds 1999 Huizen
  • Leslocatiecoördinator
Bij SeniorWeb zetten zo’n 2.800 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Lia Winkelman uit Huizen. Zij is sinds 1999 vrijwilliger van SeniorWeb.
Lia Winkelman Ambassadeur Vrijwilliger sinds 1999 Huizen
  • Leslocatiecoördinator
Wordt u tureluurs van alle wachtwoorden die u moet aanmaken én onthouden? Gebruik een wachtwoordmanager!

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
Ik ben coördinator en docent bij SeniorWeb Laren-Blaricum. In september 2023 bestaat deze leslocatie 25 jaar! Eind 1999 ben ik als vrijwilliger bij SeniorWeb gestart. Op dit moment geven we 14 verschillende cursussen. Voor de Windows-computer, Chromebook, iPad en iPhone, Mac en alle Android-apparaten. Cursisten met specifieke wensen geven we één op één les. Als ze dat willen zelfs thuis.

Met een ontzettend leuk team van 13 docenten proberen we onze leeftijdgenoten verder te helpen in de digitale wereld. Eerst heb ik een aantal jaren les gegeven. Nu houd ik me vooral bezig met het organiseren en het contact met de cursisten. Ik heb ook heel goed en regelmatig contact met het verenigingsbureau in Utrecht. Dat maakt dit vrijwilligerswerk heel levendig en boeiend.

Hebt u nog een leuke anekdote over uw vrijwilligerswerk bij SeniorWeb?
Een cursist zei aan het einde van een cursus: ‘Nog nooit heb ik zóveel geleerd voor zó weinig geld.’

Hebt u nog een leuke digitale tip?
Wordt u tureluurs van alle wachtwoorden die u moet aanmaken én onthouden? En vindt u het lastig om ze veilig op te schrijven? Gebruik een wachtwoordmanager! Bijvoorbeeld Bitwarden. Het grote voordeel van het gebruik van een wachtwoordmanager is: met één wachtwoord ben je klaar! Stel je dat eens voor! Dat wachtwoord gebruik je om in je wachtwoordmanager te komen en de rest wijst zich vanzelf.

Lees in het artikel ‘Wachtwoorden bewaren met Bitwarden’ hoe u werkt met deze wachtwoordmanager.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.