Menu Zoek

Loek Achterberg

Loek Achterberg SeniorWeb-lid Lid sinds 2010 Utrecht
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Loek Achterberg uit Utrecht. Hij is sinds 2010 lid van SeniorWeb.
Loek Achterberg SeniorWeb-lid Lid sinds 2010 Utrecht
Op de site van de ANWB kunt u inspiratie opdoen voor uw volgende reis.

Waarom bent u lid geworden van SeniorWeb?
Omdat de digitale apparaten voor mij abracadabra zijn. Toen ik nog werkte, stond al mijn administratie op papier. Ik schreef alles op met potlood, zodat je eventuele foutjes nog kon uitgummen! Op aandringen van mijn dochter kocht ik ooit een laptop. En toen leerde ik er spelenderwijs mee omgaan.

Wat voor apparaten hebt u, en wat doet u er zoal mee?
Ik gebruik dus een laptop, een printer en een smartphone. Ik gebruik de laptop en de printer voor mijn hobby: ik bouw modelauto’s op schaal 1:50. Daarnaast ben ik vrijwillig buurtambassadeur hier in de wijk. Ik loop regelmatig een rondje, hoor klachten van buurbewoners aan en meld deze via een slimme smartphone-app aan de gemeente. Ook whatsapp ik graag met mijn vrouw.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen? Wat hebt u aan SeniorWeb gehad?
Ik heb al vaak hulp aan huis gehad van SeniorWeb. Daar ben ik zo blij mee! Als mijn laptop niet werkt, gaan mijn nekharen recht overend staan. Vaak probeer ik problemen zelf op te lossen. Maar lukt dat niet, dan geef ik SeniorWeb een belletje of mailtje. Zo had ik ooit een keer dat mijn laptopscherm helemaal zwart was. Ik kreeg het ding niet meer aan de praat en wist niet meer wat ik moest doen. Toen kwam er een PCHelper langs en hij wist wat er loos was met de laptop. En regelde dat het allemaal weer werkte. Zo fijn!

Hebt u nog een leuke digitale tip voor de leden en lezers?
Op deze website van de ANWB vindt u leuke vakantietips. Zo ga ik graag naar Oost-Duitsland, het is een prachtig gebied. Vroeger mocht je er niet komen en nu mag je er vrij binnen reizen! Op de site van de ANWB kunt u inspiratie opdoen voor uw volgende reis.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.