Menu Zoek

Marita McAdam

Marita McAdam Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2013 Oud-Beijerland
 • Beheerder clubs
 • Vrijwilliger Leren aan Huis
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Marita McAdam uit Oud-Beijerland. Zij is sinds 2013 vrijwilliger bij SeniorWeb.
Marita McAdam Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2013 Oud-Beijerland
 • Beheerder clubs
 • Vrijwilliger Leren aan Huis
Probeer de toets Alt/Option van uw Mac eens uit en ontdek de ongekende extra mogelijkheden!

Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze week maakt u kennis met Marita McAdam uit Oud-Beijerland. Zij is sinds 2013 vrijwilliger bij SeniorWeb.

Wat doet u als vrijwilliger?
Sinds de oprichting van de SeniorWeb Clubs, beheer ik de Apple Club. Daarnaast ben ik ook beheerder van de E-mail- en Pc en randapparatuur-Clubs. Ik modereer reacties, help clubleden op weg als ze vragen hebben, en ik leg stap-voor-stapoplossingen voor problemen uit. Ook ben ik actief als vrijwilliger voor Leren aan Huis voor Apple-producten. Ik vind het namelijk erg leuk om mensen te helpen.

Mijn grote passie is Apple, omdat ik in het verleden zelf werknemer van Apple was. Daarnaast vind ik het belangrijk dat senioren digitaal meegaan met de tijd. En ik ben heden ten dage een Apple Teacher! Dat is een officiële titel van Apple, hiermee kan ik mijn leerlingen creatief stimuleren om bijvoorbeeld leuke dingen te maken met video, foto, Keynote, Pages en andere programma's van Apple. Op Amerikaanse scholen wordt dit al veel gebruikt, in Nederland nog niet echt.

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
De Alt/Option-toets is een modificatietoets, die behalve voor het maken van accenten in uw tekst heel wat ongekende extra mogelijkheden biedt.

Bijvoorbeeld het gebruik van de Alt/Option-toets in het programma Voorvertoning:

 • Krijg meer exportopties door de toetscombinatie Alt/Option + klik op submenu's. Zo kunt u via Archief bijvoorbeeld een foto opslaan in maar liefst 18 bestandstypes, zonder Alt/Option-knop zijn het er slechts acht.
 • Sluit met de toetscombinatie Alt/Option + klik op het rode bolletje alle openstaande vensters in één keer af.

Eigenlijk is het lastig om alle mogelijkheden hier op te sommen. Die zijn namelijk eindeloos! Mijn tip is: probeer de toets Alt/Option eens uit tijdens het computeren. Pas het eens toe, zodat u de mogelijkheden zelf ontdekt. Bekijk voor inspiratie dit bericht in de Apple Club van SeniorWeb.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.