Menu Zoek

Marten Foppen

Marten Foppen SeniorWeb-lid Lid sinds 2014 Harderwijk
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Marten Foppen uit Harderwijk. Hij is sinds 2014 lid van SeniorWeb en zegt over zichzelf: ‘Ik wil nog jaren mee!’ Gelukkig leert hij genoeg over de digitale wereld, met hulp van SeniorWeb.
Marten Foppen SeniorWeb-lid Lid sinds 2014 Harderwijk
Leren fotograferen is een ontdekking. Neem er dus de tijd voor!

Welke apparaten gebruikt u zoal, en waarvoor?
Ik heb een laptop en sinds een aantal jaar bezit ik ook een smartphone en een digitale fotocamera. SeniorWeb heeft mij het zetje gegeven om meer aandacht aan digitale apparaten te geven. Vooral mijn digitale fotocamera heeft meerwaarde voor mij. Als ik niet tevreden ben met een foto die ik heb gemaakt, kan ik deze verwijderen zonder dat het me een cent kost. Daarnaast vind ik het ook erg leuk dat ik mijn foto's breed kan delen via sociale media.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
De PCHulp aan Huis-vrijwilligers van SeniorWeb hebben mij al een aantal keer uitstekend geholpen. Zij namen hier uitgebreid de tijd voor. Zo heeft een vrijwilliger mij heel effectief, haast professioneel, ondersteund bij het installeren met een nieuwe printer.

Hebt u nog een leuke tip voor de andere SeniorWeb-leden?
Zeker, een tip aan iedereen die met fotograferen wil beginnen: investeer tijd om uzelf de techniek eigen te maken! Leren fotograferen is een ontdekking. Begin met het gewoon te doen. En loopt u ergens tegenaan bij het fotograferen? Zorg dan dat u het probleem duidelijk voor ogen hebt voordat u hulp zoekt. Want een goede vraag is een half antwoord.

Tip van de redactie: wilt u meer weten over fotografie? Ook daar kan SeniorWeb u bij verder helpen. Hoe maak je de perfecte foto, hoe zet je foto's over op een ander apparaat en hoe beheer je de gemaakte foto's? SeniorWeb legt het u stap voor stap uit en geeft hulp en advies als u er even niet uitkomt! Kijk op seniorweb.nl/fotografie voor meer informatie.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.