Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Meine Jonkers

Meine Jonkers SeniorWeb-lid Lid sinds 2018 Steenwijk
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Meine Jonkers uit Steenwijk. Hij is sinds 2018 lid van SeniorWeb.
Meine Jonkers SeniorWeb-lid Lid sinds 2018 Steenwijk
Met My Heritage en Pixlr brengt u oude foto's weer tot leven!

Welke apparaten gebruikt u, en wat doet u er zoal mee?
Ik gebruik een vaste pc, laptop en smartphone. Op de smartphone heb ik Facebook en Instagram gedownload, waar ik actief op ben. De vaste computer gebruik ik voor video- en fotobewerking. Ik film graag en daarnaast herstel ik oude foto’s. En ik digitaliseer oude video’s, zodat ik ze later nog kan bekijken.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen?
Het digitaal herstellen van foto’s is een van mijn hobby’s. SeniorWeb heeft mij geholpen aan websites waarmee ik oude foto’s kan verbeteren. Dus ik haal de krassen en vlekken eruit en kan zwart-witfoto’s ermee inkleuren. Dat doe ik bijvoorbeeld met jeugdfoto’s uit mijn familiekring. Foto’s van 50 of 60 jaar geleden zijn weer als nieuw! En daar maak ik dan fotoalbums van. Dat lukt best goed! En mijn familie vindt dat ook heel leuk om te bekijken.

Ik ontvang ook elke week de SeniorWeb Nieuwsbrief waarmee ik graag aan de slag ga. Het is duidelijk uitgelegd voor ouderen zoals wij. Die duidelijke taal waardeer ik erg. Ook Enter is een informatief boekje, waarin ik makkelijk teruglees welke informatie ik nodig heb! En lukt het zelf niet, dan mail ik PCHulp van SeniorWeb en dan krijg ik hulp op maat.

Daarom: niks dan lof voor SeniorWeb! Ik vind het voor die drie tientjes contributie in het jaar heel veel informatie en kennis voor onze doelgroep.

Hebt u nog een leuke tip, app of website die ook handig is voor andere leden?
My Heritage en Pixlr zijn de website waar ik heel veel gebruik van maak voor mijn fotobewerking. My Heritage is de website waar ik de foto’s mee inkleur en met Pixlr.com bewerk ik de foto’s na. Dit zijn mijn aanraders voor wie zijn of haar foto’s ook mooi wil bewerken!

Tip van de redactie: lees hier de uitleg over het werken met My Heritage: ‘Zwart-witfoto’s automatisch laten inkleuren’. En in het uitgebreide artikel ‘Fotobewerking met Pixlr’ leest u de stap-voor-stapuitleg over het werken met het gratis online programma Pixlr.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.