Menu Zoek

Mirjam Bomers

Mirjam Bomers Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2012 Zaltbommel
 • Leslocatiecoördinator en -docent
Bij SeniorWeb zetten ongeveer 2.800 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Mirjam Bomers uit Zaltbommel. Zij is sinds 2012 vrijwilliger van SeniorWeb.
Mirjam Bomers Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2012 Zaltbommel
 • Leslocatiecoördinator en -docent
Een tip voor Apple iPhone-gebruikers! Met enkele tikken kunt u het onderwerp van een foto losknippen van de achtergrond.

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
Sinds 2012 ben ik coördinator van de SeniorWeb Leslocatie in Zaltbommel. Ik coördineer de lessen, verzorg de administratie en ben aanspreekpunt voor alle vrijwilligers. Daarnaast begeleid ik zelf bezoekers die vragen hebben over hun iMac, iPad of iPhone. Ook een vraag over Windows 10 of 11 kan ik beantwoorden. Het is uitdagend om met deze twee totaal verschillende systemen te werken.

Wat maakt uw vrijwilligerswerk voor SeniorWeb bijzonder?
Het mooiste aan dit vrijwilligerswerk is het enthousiasme van bezoekers die na korte tijd met hun pc, laptop of telefoon overweg kunnen. Ze zijn zo dankbaar dat ze niet meer afhankelijk zijn van kinderen of kleinkinderen! Ze kunnen nu zelf e-mailen, internetbankieren, omgaan met DigiD, een fotoboek maken en eindeloos surfen op internet.

Daarnaast is de sociale kant van zowel inloop als een lesje bijzonder. Het indrukwekkendste dat ik in de afgelopen jaren ben tegengekomen, is de man die vertelde dat hij de ziekte van Parkinson had. Voordat hij naar toe ons kwam, nam hij extra medicatie in om zijn vingers niet te laten trillen en zo zijn tablet kon bedienen. Ontroerend om mee te maken.

Hebt u nog een leuke digitale tip?
Een tip voor Apple iPhone-gebruikers! Met enkele tikken kunt u het onderwerp van een foto losknippen van de achtergrond. Dat werkt zo:

Open de app Foto's.

 • Tik op de foto om 'm te openen.
 • Tik langdurig op het onderwerp in de foto.
 • Tik op Deel.
 • Tik op Bewaar afbeelding.

In de bibliotheek van de app Foto's staat het uitgeknipte onderwerp nu als afbeelding. De oorspronkelijke foto blijft onveranderd op uw toestel staan.

Tip van de redactie: lees de stap-voor-stapuitleg en bekijk schermafbeeldingen: 'Onderwerp uit foto knippen (iOS 16)'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.