U bent hier: Home Over SeniorWeb Uit de vereniging Mirjam Bomers

Mirjam Bomers

Interview

Mirjam BomersEen tip voor Apple iPhone-gebruikers! Met enkele tikken kunt u het onderwerp van een foto losknippen van de achtergrond.

Vrijwilliger sinds 2012

  • Woonplaats: Zaltbommel
  • Functies: Leslocatiecoördinator en -docent
Mirjam Bomers
Naar alle interviews
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
Sinds 2012 ben ik coördinator van de SeniorWeb Leslocatie in Zaltbommel. Ik coördineer de lessen, verzorg de administratie en ben aanspreekpunt voor alle vrijwilligers. Daarnaast begeleid ik zelf bezoekers die vragen hebben over hun iMac, iPad of iPhone. Ook een vraag over Windows 10 of 11 kan ik beantwoorden. Het is uitdagend om met deze twee totaal verschillende systemen te werken.

Wat maakt uw vrijwilligerswerk voor SeniorWeb bijzonder?
Het mooiste aan dit vrijwilligerswerk is het enthousiasme van bezoekers die na korte tijd met hun pc, laptop of telefoon overweg kunnen. Ze zijn zo dankbaar dat ze niet meer afhankelijk zijn van kinderen of kleinkinderen! Ze kunnen nu zelf e-mailen, internetbankieren, omgaan met DigiD, een fotoboek maken en eindeloos surfen op internet.

Daarnaast is de sociale kant van zowel inloop als een lesje bijzonder.Het indrukwekkendste dat ik in de afgelopen jaren ben tegengekomen, is de man die vertelde dat hij de ziekte van Parkinson had. Voordat hij naar toe ons kwam, nam hij extra medicatie in om zijn vingers niet te laten trillen en zo zijn tablet kon bedienen. Ontroerend om mee te maken.

Hebt u nog een leuke digitale tip?
Een tip voor Apple iPhone-gebruikers! Met enkele tikken kunt u het onderwerp van een foto losknippen van de achtergrond. Dat werkt zo:

Open de app Foto's.

  • Tik op de foto om 'm te openen.
  • Tik langdurig op het onderwerp in de foto.
  • Tik opDeel.
  • Tik opBewaar afbeelding.

In de bibliotheek van de app Foto's staat het uitgeknipte onderwerp nu als afbeelding. De oorspronkelijke foto blijft onveranderd op uw toestel staan.

Tip van de redactie: lees de stap-voor-stapuitleg en bekijk schermafbeeldingen: 'Onderwerp uit foto knippen (iOS 16)'.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

Aanmelden
naar boven