Menu Zoek

Petie Knol

Petie Knol Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2007 Roodeschool
  • Docent leslocatie
  • Vrijwilliger Leren aan Huis
Bij SeniorWeb zetten ongeveer 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Petie Knol uit Roodeschool, sinds 2007 vrijwilliger van SeniorWeb.
Petie Knol Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2007 Roodeschool
  • Docent leslocatie
  • Vrijwilliger Leren aan Huis
Wist u dat u ook kunt beeldbellen met WhatsApp?

Wat doet u als vrijwilliger bij SeniorWeb?
Ik geef computerles bij SeniorWeb in een multifunctioneel centrum. Daarnaast ben ik actief bij een inloopspreekuur én geef ik Leren aan Huis, dus ondersteuning voor de leden die thuis willen leren. In 2004 was ik overigens zelf cursist bij SeniorWeb!

Sommige senioren vinden werken met de computer lastig: ze durven niet, of hebben het gevoel dat ze 'moeten'. Ik ga dan juist leuke dingen met ze doen op de computer! Bijvoorbeeld: een mailtje sturen naar kinderen of kleinkinderen in het buitenland, iets bekijken op Google, of een spelletje doen. Later komen dan de verplichte zaken ('We moeten al zoveel dingen met de computer doen') er spelenderwijs bij!

Hebt u nog een tip voor onze leden?
Veel senioren vinden het leuk om met hun kinderen of kleinkinderen te appen of bellen. Maar wist u dat u ook kunt beeldbellen met WhatsApp? Dan hebt u toch even contact met de buitenwereld, vooral handig voor de mensen die aan huis gebonden zijn.

Lees hoe u beeldbelt via WhatsApp in de tip 'Videobellen met WhatsApp'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.