Menu Zoek

Rina Roskam

Rina Roskam SeniorWeb-lid Lid sinds 2009 Egmond aan den Hoef
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Rina Roskam. Zij is sinds 2009 lid van SeniorWeb.
Rina Roskam SeniorWeb-lid Lid sinds 2009 Egmond aan den Hoef
Op Max Vandaag vindt u leuke tips om de lockdown door te komen!

Welke apparaten gebruikt u zoal, en waarvoor?
Ik gebruik een vaste pc, een iPad en een iPhone. Daar doe ik van alles mee! E-mailen, whatsappen… Ook maak ik gebruik van heel veel leuke apps, zoals Facebook. Als ik ga wandelen neem ik mijn iPhone mee voor een mooie route. En ik luister heel graag muziek via Spotify. Alles kan ik op mijn apparaten vinden!

In mijn werkzame leven beheerden mijn man en ik een minicamping. Een van onze gasten op de camping, járen geleden, was een vrijwilliger van SeniorWeb. Naar aanleiding van zijn enthousiaste verhalen ben ik lid geworden.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
Mijn taakbalk was ooit verdwenen, toen belde ik naar SeniorWeb, want die vrijwilliger stond helaas niet altijd op mijn camping. Ook heb ik wel eens een PCHulp-vrijwilliger over de vloer gekregen voor een Computer-APK. Mijn computer werd helemaal goed nagekeken, opgeschoond en beveiligd. Het voelde altijd veilig als alles weer goed nagekeken was. Zo heel digitaal onderlegd ben ik niet, om dat allemaal zelf goed te regelen.

Hebt u nog een leuke tip voor de andere SeniorWeb-leden?
Op de website www.maxvandaag.nl vindt u allerlei leuke tips over bijvoorbeeld beweging, kleinkinderen, recepten, natuur, media enzovoort. Alles wat je nodig hebt kun je daar vinden. Juist in deze tijd, nu we zo veel binnen moeten blijven, geeft dit leuke tips om de lockdown door te komen. Aanrader!

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.